Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Internetul in viata romanului


In timp ce in Europa 26% din populatie nu beneficiaza de conexiune la internet, in Romania 56% din populatie nu are acces la acest serviciu! Acolo unde in prezent acest acces exista, se foloseste reteaua de telefonie fixa in proprtie de 39%. Din pacate, odata cu introducerea telefoniei mobile (dar si a scaderii nivelului de trai din ultimii ani), o buna parte a retelei de telefonie fixa la sate a fost pur si simplu desfiintata. Utilizarea accesului mobil este de 2% iar a accesului combinat, fix-mobil, de 3%. Nu au utilizat niciodata internetul 47% dintre cei chestionati, potrivit unei cercetari recente.


Conexiunile fixe sunt asigurate de catre RCS & RDS (45%), Clicknet-Romtelecom (24%) şi UPC (12%) iar cele mobile de catre Orange (45%), Vodafone (33%), Zapp (6%) şi RCS & RDS (5%).

Locatiile de acces sunt identificate astfel: 42% de acasa, 16% de la scoala sau de la locul de munca, 3% prin telefonul mobil, leptop sau Internet cafe-uri iar restul la cunostinte sau prieteni.

Este inacceptabil ca mai mult de jumatate din populatia Romaniei sa nu aiba acces la servicii de internet, atentiona de curand la Bucureşti si vicepresedintele Comisiei Europene, responsabil cu Agenda Digitala, Neelie Kroes.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii