Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Leandrul, arbust ornamental – frumos, dar toxic


leandru
Leandrul, Nerium Oleander, este un arbust originar din zona tinuturilor mediteraneene, si sudul Asiei. Este un arbust relativ delicat, cu frunze alungite, ascutite si flori parfumate sub forma de buchetele colorate in alb, roz, rosu, galben, portocaliu.


Conditii de mediu
Leandrul are nevoie de un sol drenat compus din pamant de gradina amestecat cu putin nisip. Iubeste caldura si umiditatea, iubeste soarele si lumina.
In general, leandrul este considerat planta de apartament, dar vara se simte si se dezvolta foarte bine in gradina.

Inmultire
Se inmulteste prin butasire. Punem ramurile tinere in apa si dupa ce le cresc radacini le plantam in ghivece. Inmultirea leandrului prin seminte este greoaie, planta ajunge greu la maturitate, respectiv, infloreste tarziu.

leandru roz si rosu


Ingrijire
Udarea leandrului se va face des in timpul verii, mai rar in timpul toamnei si foarte rar – o data la doua saptamani – in timpul iernii. Pentru a obtine o coroana frumos ramificata si implicit mai multe flori vom tunde leandrul la inceputul primaverii.

FOARTE IMPORTANT!!!
Pe cat este de frumos, pe atat este de toxic.
Leandrul poate sa ucida. Seva de leandru scursa in timpul taierilor, chiar si frunzele acestuia sunt foarte toxice. Copiii sunt cei mai expusi pericolului; deci aveti mare grija unde amplasati ghiveciul cu leandru, sau ganditi-va bine daca vi-l doriti in casa sau in gradina.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii