Categories
Retete culinare

Lichior de piersici


Daca ai beciul sau camara amenajate si gata de primire, iata si o reteta de lichior de piersici, delicios pentru serile de iarna petrecute cu prietenii la gura sobei.


Ingrediente
2 kg piersici
2,5 l vodca de buna calitate
2 l vin alb
2 gk zahar

Mod de preparare
Se spala bine piersicile, se scot samburii. Piersicile se strivesc si se pun intr-un vas de sticla mai mare. Adaugam si cativa samburi curatati si striviti. Peste ele turnam vodca si vinul alb si lasam o saptamana la macerat. Dupa ce au trecut cele 7 zile, presam totul, strecuram si adaugam cele 2 kg de zahar. Amestecam bine, lasam sa se aseze, filtram si turnam in sticle. In functie de soiul piersicilor lichiorul va avea culoarea roz sau rosu deschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *