Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Limba soacrei sau sanseviera


limba soacrei
Sanseviera este o planta originara din Asia si Africa, care cuprinde aproximativ 70 de specii, clasificate in doua grupe principale: unele cu frunze foarte inalte, lanceolate, rigide, cu striatii gri-argintii pe un fond verde inchis, celelalte cu frunze joase in forma de rozeta.
Limba soacrei este ideala de crescut in interiorul apartamentului, fiind o floare extrem de nepretentioasa.


Ingrijire si cultivare

Sanseviera se planteaza in lunile martie-aprilie, intr-un ghiveci incapator (deoarece creste mult), cu pamantul bine fertilizat. O data pe luna este bine ca pamantul sa fie hranit cu ingrasamant lichid.
Poate suporta orice cantitate de lumina si poate fi udata si o data pe luna (in lunile de iarna). Ingrijita cu atentie te va rasplati in schimb, cu o singura floare (de diverse culori :alb, rosu, roz) extrem de decorativa.

Chiar daca denumirea populara nu este prea prietenoasa :), aceasta floare te va surprinde prin bogatia de frunze si prin faptul ca dureaza de-a lungul multor ani.
In Seul, sanseviera este oferita cadou in timpul ceremoniilor de deschidere a anumitor afaceri, fiind privita ca o floare de bun augur.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii