Categorii
Gradina

Limba soacrei sau sanseviera

limba soacrei

Sanseviera este o planta originara din Asia si Africa, care cuprinde aproximativ 70 de specii, clasificate in doua grupe principale: unele cu frunze foarte inalte, lanceolate, rigide, cu striatii gri-argintii pe un fond verde inchis, celelalte cu frunze joase in forma de rozeta.
Limba soacrei este ideala de crescut in interiorul apartamentului, fiind o floare extrem de nepretentioasa.


Ingrijire si cultivare

Sanseviera se planteaza in lunile martie-aprilie, intr-un ghiveci incapator (deoarece creste mult), cu pamantul bine fertilizat. O data pe luna este bine ca pamantul sa fie hranit cu ingrasamant lichid.
Poate suporta orice cantitate de lumina si poate fi udata si o data pe luna (in lunile de iarna). Ingrijita cu atentie te va rasplati in schimb, cu o singura floare (de diverse culori :alb, rosu, roz) extrem de decorativa.

Chiar daca denumirea populara nu este prea prietenoasa :), aceasta floare te va surprinde prin bogatia de frunze si prin faptul ca dureaza de-a lungul multor ani.
In Seul, sanseviera este oferita cadou in timpul ceremoniilor de deschidere a anumitor afaceri, fiind privita ca o floare de bun augur.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *