Categorii
Gradina

Margaretele, flori de camp si de gradina

imagine margarete

Margaretele, sau Stelele pamantului, sau Ochiul zilei, sunt flori care fac parte din familia Asteraceae. Sunt larg raspandite la noi si in toata Europa si foarte indragite pentru prospetimea si puritatea pe care le emana. Ce indragostit nu a rostit macar o data in viata lui cuvintele „ma iubeste, nu ma iubeste” in timp ce rupea pe rand petalele unei margarete?


Vara, pe langa alte flori de camp, vom intalni si margarete la margini de paduri, sau in poieni, rasarite din seminte purtate de vant. Sunt flori frumoase si atat de putin pretentioase, incat merita sa le plantam si in gradinile noastre.

margarete
Se inmultesc destul de usor prin seminte. Le putem insamanta in jardiniere, primavara, cu 20-30 de zile inainte de a fi transplantate in gradina, sau direct in gradina, dupa ce trec gerurile iernii. Dupa insamantare vom mentine pamantul umed, pana cand margaretele vor ajunge la inaltimea de 10 cm, dupa care le vom uda mai rar; margaretelor nu le place apa in exces si nu vor mai inflori. Dupa 3 luni vor incepe sa apara primele flori.

Numele de Ochiul zilei provine de la faptul ca florile de margareta se deschid o data cu primele raze ale soarelui si se inchid spre seara.
Vor arata mult mai spectaculos in gradina noastra daca le vom planta grupate compact, si nu solitare, printre alte specii de flori. Ne vom crea, astfel, o poienita in gradina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *