Categorii
Descurca-te singur

Montare suporturi sapun, periute, in baie

suport baie sapun

Sa incercam sa ne descurcam singuri si sa montam suporturile pentru sapun si pentru periute de dinti, din baie. Pe langa constructia fundatiei sau zidirea peretilor casei, sigur va fi un lucru extrem de simplu.


De ce avem nevoie pentru montarea suporturilor din baie:

– bormasina
– burghiu pentru gresie/faianta
– surubelnita
– dorinta de a ne rezolva singuri micile probleme din casa

Trebuie sa specific de la bun inceput: sunt un tip lenes. Sau mai bine zis, am fost. Pe langa faptul ca mi-am dorit de mic sa traiesc la casa, un motiv pentru care am plecat de la bloc si din oras a fost ca acolo, in cutiuta de chibrituri numita apartament, devenim in timp „legume”.

Sa trecem la treaba:

Imprumutam o bormasina de la un vecin sau cumparam una. Exista diverse marci, preturile plecand de la 50 ron.

Cumparam suporturile (pt sapun, periuta de dinti etc). Inainte de a pleca cu suporturile din magazin, intrebam vanzatorul sau citim pe cutia lor ce grosime au diblurile/suruburile (in general sunt de 6 mm)

Cumparam un burghiu de grosime 6 mm (daca grosimea diblurilor este de 6). Burghiul trebuie sa fie special pentru gresie si faianta, altfel riscam sa crapam faianta cand vom da gaurile.

Montarea suporturilor pentru periute si sapun:

Alegem locul unde dorim sa fie suportul (de sapun de exemplu). In mod normal, este indicat sa fie undeva deasupra chiuvetei, eventualele picaturi de apa se vor scurge in felul acesta chiar pe chiuveta.

Majoritatea suporturilor se fixeaza in doua dibluri/suruburi. Masuram exact unde vor fi date cele doua gauri. Eu am trasat inainte cercul unde va fi plasat suportul (vezi poza de mai jos) dupa care am calculat exact locul unde voi gauri cu bormasina si am dat semne.

Fixam bormasina pe percutie (exista un buton pentru asta; cauta in manualul bormasinii sau intreaba-l pe vecin). Tinem apasat cu forta, cu burghiul pe semnul din faianta, si pornim bormasina, apasand pe tragaci.
Partea mai grea este pana intra burghiul putin in faianta (daca nu apesi cu forta la inceput, este posibil sa fuga de la semn), dupa care gaurim cativa centimetri (cat lungimea diblurilor).

Apoi bagam diblurile in gaurile date, fixam partea de baza a suportului (vezi poza), insurubam cu o surubelnita suruburile si atasam suportul (vezi pozele pas cu pas).

Asta-i tot. Mai ramane doar sa facem curat la locul de munca. De acum, avem unde sa tinem sapunul si periutele de dinti 🙂
Pana la urma ne-am fi facut si de ras daca am fi chemat un „specialist” sa dea doua gauri si sa monteze doua suporturi 🙂

Totusi, daca nu ai mai folosit pana acum o bormasina, recomandarea noastra este sa il rogi pe vecinu’ sa te ajute. Macar prima oara.

2 răspunsuri la “Montare suporturi sapun, periute, in baie”

sever: esti prea atent la detalii 🙂
firul acela este o viitoare priza, despre care voi scrie cand o voi monta.
multumesc pentru aprecieri 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *