Categorii
Retete culinare

Ostropel de pui cu rosii

ostropel de pui

Cand vrei sa pregatesti rapid si cu minim de ingrediente o mancarica gustoasa, alege sa faci un ostropel.
Reteta, foarte simpla o stiu de la mama.
Mi-aduc aminte ca pe vremea aceea nu ma impresiona atat gustul ostropelului, cat numele lui, ostropel, care mi se parea foarte ciudat si pe care il asociam unui personaj de poveste.


Ingrediente, asa cum le-am avut eu in frigider:
3 pulpe de pui
5 rosii mari si coapte
2 cepe mijlocii
1 capatana de usturoi marisoara
sare, piper, 2 foi de dafin, putin cimbru uscat, 1 lingurita de zahar
patrunjel verde

Modul de praparare
Am spalat bine pulpele si le-am taiat jumatati, dar le poti taia cum preferi de mari. Le-am prajit usor intr-o tigaie.
Am curatat ceapa si am tocat-o. Am pus-o intr-o cratita in putin ulei si am lasat-o pe foc doar cat sa devina transparenta. Am adaugat carnea si apa numai cat sa le acopar. Am pus sare, foile de dafin, am acoperit cu capac si am lasat sa fiarba.
Apoi m-am ocupat de rosii: le-am spalat si le-am dat pe razatoare. Cand carnea era aproape fiarta, am adaugat rosiile si o lingurita de zahar, care le reduce aciditatea si conteaza si la gust.
Am mai lasat sa fiarba si rosiile, am potrivit de sare, piper si in final am pus cimbrul, usturoiul taiat felii subtiri si patrunjelul verde tocat.
Ostropelul este foarte bun cu mamaliguta, dar merge la fel de bine cu piure de cartofi si cu castraveti murati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *