Categorii
Viata la tara

Pe drumuri: Casa din zona Ciungetu

casa din lemn la ciungetu

Imi plac in mod deosebit casutele de genul celei din poza de mai jos. Am pozat-o cand am ajuns prin Ciungetu, la pensiunea Baciu, a carei terasa ai vazut-o in acest site (terasa pensiune).


Au un farmec aparte, nu-i asa? Intr-una din zile, am vazut un batranel cu treaba prin gradina si m-am intrebat: Oare el a auzit de Bill Gates sau de iPhone? Oare el stie ce inseamna Google sau ce este un calculator? Si oare… in caz ca nu stie, a pierdut ceva esential in aceasta viata?

2 răspunsuri la “Pe drumuri: Casa din zona Ciungetu”

Nu stiu cand ai fost pe acolo si nici cu ce ocazie… dar stiu si casa si batranelul… si pot spune ca el nu stie nici de una nici alta (Bill Gates sau iPhone), dar mai ales, ai dreptate, nici nu-l intereseaza asa ceva…
Eu si sotia am numit casa – „casuta-cu-maci” deoarece acum vreo 18-20 de ani casuta avea, in gradinita din fata ei, intre alte flori, si multi maci rosii si frumosi… Nu pot spune decat ca ne-a placut atunci si casa si gradina, dar mai ales ne-au incantat cei doi batranei care locuiau acolo, dintre care, de ceva vreme, a ramas singur doar mos Nonu…
Mai trist este ca si acolo pe valea Rudaresii au ajuns problemele noastre de oraseni, de exemplu mosul stand ziua intreaga sa urmareasca programe la televizor! Era o vreme cand vacantele la Ciunget erau o rupere de tot ceea ce insemna orasul, mai ales capitala – televizorul cu stirile absurde, sucurile la PET si muzica stupid de tare pusa de diversi in masini sau case… Acum acolo, din dorinta justificata a satenilor de emancipare, au ajuns si acestea… Ciudat efect are civilizatia aceasta oraseneasca, total necivilizata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *