Categorii
Viata la tara

Prima mea gradina de legume

rosii de gradina

Mi-a fost repartizat un colt din gradina. Aici mi-am vazut visul cu ochii: RAZORUL meu de legume! Am facut rost de niste pamant mai „cernoziom”, mi-am adus frunze din padurea apropiata, le-am imprastiat pe loc, am ingrasat locul cu zatul de cafea. Am sapat, mi-am cumparat o sapaliga „meseriasa”, am luat din piata rasaduri de la cel care imi vindea si legumele de obicei. Am luat primele lectii de gradinarit. Am plantat, am udat, am curatat buruienile. Am pus araci, am legat rasadurile de rosii…


Si roadele au inceput sa apara, la propriu si la figurat. Sunt fericit, am GRADINA DE LEGUME!

ardei gras

Sigur, rezultatele nu sunt cele mai extraordinare, dar in toate e un inceput!
Stres? Poate. Mai o grindina, mai un caine care mi-a calcat pe rasad…Dar stresul asta nu se compara cu cel de la birou. Se spune ca gradinaritul este un mod excelent de a combate oboseala de concentrare nervoasa a muncii intelectuale.

Apoi, aerul proaspat si soarele, mirosul ierbii de curand cosite, parfumul busuiocului salbatic, al mentei, cantecul pasarelelor, al greierilor fac linistea zonei. Fara medicamente… Ma mai supara spatele, poate vreo incheietura la picioare. Dar nu ma alearga nimeni, si ritmul este de la o zi la alta tot mai bun… Si nu uit sa sper ca-mi voi vedea recolta de legume.

ceapa verde

………..
Dar va anunt de pe acum: am mancat deja prima salata cu rosii, ardei si ceapa, toate din gradina mea! Scuzati, mai exagerez, o parte le-am mai cumparat si din piata, fiinca nu mi s-au facut chiar toate… Trebuie sa ma pregatesc insa de recolta de toamna, asa ca … pe curand!

Un răspuns la “Prima mea gradina de legume”

Pentru ca a cultiva propria gradina aduce mari satisfactii, dar deopotriva poate fi extrem de solicitant si obositor, noi va oferim solutia : utilaje pentru gradina si padure marcile Husqvarna, Verdina, Ciffareli, Ferrari, Oregon – drujbe, motosape, motocositori, generatoare, pompe de apa si pulverizatoare, unelte manuale si accesorii la preturi competitive

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *