Categorii
Gradina

Sporul casei – floarea norocului

sporul casei roz

Sporul casei este o floare originara din Africa, face parte din familia Balsamineaceae si ne decoreaza locuinta cu minunate flori intr-o multime de culori: alb, corai, portocaliu, roz, rosu, violet. Exista superstitia ca aduce noroc, de aici ii provine numele de Sporul casei. Dar mai este cunoscuta si sub numele de Impatiens, Lisa cea harnica, Nu ma atinge. Creste repede, nu are pretentii mari de ingrijire si are flori superbe, este, deci, o floare de interior minunata.


Inmultire si ingrijire
Sporul casei se inmulteste prin seminte sau prin butasi.

Inmultirea prin seminte se va face primavara. Vom sadi semintele in pamant, la mica adancime, intr-un vas mai larg, pe care il vom tine la caldura si intuneric. Cand apar plantutele, mutam vasul la lumina, dar il ferim de razele soarelui. Le plantam in ghivece cand cresc suficient si devin mai viguroase.

sporul casei corai

Inmultirea prin butasi se va face vara, in iunie – septembrie. Taiem butasi de 8-10 cm din ramurile florii de origine, ii punem pe fiecare in pahare cu apa si dupa ce le-au dat radacinile ii mutam in ghivece.

Pamantul agreat de Sporul casei este un pamant fertil, drenat si imbogatit cu humus.
Sporul casei se va dezvolta si va inflori cel mai bine daca va fi asezat in umbra; nu agreaza in mod deosebit razele soarelui.
Nu il vom uda abundent, dar vom mentine pamantul umed, in special vara, cand putem adauga in apa ingrasamant lichid.
Vom tunde varfurile ramurilor Sporului casei spre sfarsitul verii, pentru a-i stimula ramificarea si inflorirea.

Un răspuns la “Sporul casei – floarea norocului”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *