Categorii
Gradina

Trandafiri cataratori

trandafir catarator

Pentru o gradina in care vrei sa ai multe culori vii si flori mii, trandafirii cataratori nu trebuie sa lipseasca.


Acesti trandafiri au aparut relativ tarziu in Europa, insa in China (de unde sunt originari) ei sunt plantati de sute de ani. Pentru gradinarii pasionati, trandafirii cataratori sunt varful de lance. Ei aduc gradinii romantism, explozie de culoare si miros, eleganta. Cum spunea Antoine de Saint-Exupery: „Mama este umila in fata copilului si gradinarul in fata trandafirului”.

Ingrijire
Trandafirii cataratori prefera locurile insorite, un sol bine drenat si fertilizat. Se planteaza la sfarsitul iernii, apoi se uda din abundenta si se acopera cu frunze sau cu scoarta de conifere daca pericolul de inghet nu a trecut.

Pot ajunge la inaltimi de 2-3 metri. Florile uscate trebuie eliminate pentru a te putea bucura de o noua inflorire. Pot fi plantati langa un perete, langa un gard sau pot fi facute romanticele arcade. Cel mai bine insa iti pot lasa imaginatia sa lucreze si sa realizezi diverse suporturi pentru aceasta floare „regina”.

Sper ca te-am convins sa plantezi aceasta minunata floare. Daca nu, incerc asa: „Un singur trandafir poate tine locul unei gradini… si un singur prieten poate face cat intreaga lume.” (Leo F. Buscaglia)

Un răspuns la “Trandafiri cataratori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *