Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Casa moderna si spatialitatea

ambianta_camera

In principiu, nevoile de ordin rational si functional le realizam o data cu proiectul si constructia propriu-zisa a casei. Va trebui, insa, sa ne ingrijim si de asigurarea unui confort corespunzator, de satisfacerea nevoilor de ordin psihic si estetic, prin realizarea impresiei de largime si libertate in incaperile in care vom locui. Altfel spus, in etapa de amenajare a interioarelor va trebui sa ne ingrijim si de folosirea rationala a spatiilor.
Pe langa ambianta, spatialitatea reprezinta o alta caracteristica importanta a unei locuinte moderne.


In acest moment ar fi de dorit sa dam dovada de un anumit nivel de preocupare pentru propria educatie estetica. Oricum, de cateva reguli trebuie sa tinem seama. In principiu va trebui sa avem grija de realizarea unui echilibru al suprafetelor si volumelor obiectelor cu care ne amenajam interioarele, astfel incat aceste obiecte si combinarea lor sa nu ne lase impresia ca ne vor sufoca, ca ne vor strivi. Vom avea grija ca fiecare obiect sa fie privit in raport cu celelalte, dand mai putina importanta detaliilor in aceasta faza.

Mai concret vorbind, vom urmari:
1. Echilibrul intre greu si usor
In fond este vorba de grija pentru inserarea, alaturarea, alternarea inspirata a volumelor usoare si delicate in vecinatatea celor grele si masive.
2. Echilibrul intre suprafetele orizontale si cele verticale (in inaltime)
3. Echilibrul intre decorat si nedecorat

Acelasi interior, in functie de aranjarea mobilelor isi poate schimba infatisarea: el poate parea spatios, aerisit, degajat, sau, dimpotriva, greoi, obositor, imbacsit.

La o casa moderna este de dorit sa realizam si legatura dintre interior si exterior prin ferestre largi, sau pur si simplu prin pereti de sticla.

Dar sa nu uitam ca de multe ori functionalul isi impune cerintele in fata esteticului. Despre functionalitate vom vorbi intr-un alt material.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *