Categorii
Retete culinare

Ciorbita de pui

ciorbita de pui

Vara, pe langa ciorbitele de legume, ciorbita de pui este foarte lejera. Desigur, cel mai bine este sa fii posesorul unei case pe langa care sa cresti si cativa pui; cu siguranta ciorbita va avea alt gust decat cu pui de „gostat”. Iata o reteta la indemana oricui.


Ingrediente:

– un pui (fara pulpe);
– 2 cepe;
– 2 ardei grasi;
– 3-4 rosii de gradina;
– sare;
– o legatura de patrunjel;
– 100 grame fidea.

Mod de preparare:

Se taie puiul si se spala bine, apoi se pune la fiert intr-o oala de dimensiuni medii.
Se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute in apa cu sare, timp in care se formeaza spuma care se inlatura. Spuma trebuie atent supravegheata pentru ca daca nu o inlaturam, ciorbita va avea un aspect neplacut.

Se adauga apoi ceapa taiata fin si ardeii cubulete si se lasa la fiert inca 10 minute, dupa care se pun rosiile taiate marunt. Dupa 5 minute se pun fideaua si patrunjelul si se lasa inca 5 minute.
Ciorbita de pui se poate servi si cu smantana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *