Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Constructia casei si ambianta


ambianta_camera
Constructia casei se apropie de sfarsit. Vom avea grija in continuare sa ne asiguram crearea ambiantei in care vrem sa traim.
Ambianta la modul general ar fi tot ce e in jurul nostru. Dar nu tot ce ne inconjoara e placut, relaxant sau ne creaza o stare de bine capabila sa ne stimuleze in activitatea noastra, fie acasa, fie la serviciu.
Noi ne vom referi aici la ambianta casei noastre, acel ambient pe care l-am visat.


Stim noi oare sa ne construim singuri ambianta care sa ne creeze starea de confort de care sa fim multumiti? Sau e nevoie de consultarea unui specialist in acest sens?
Se spune ca un bun specialist in amenajari interioare si exterioare va petrece mai intai ceva timp in preajma proprietarului casei, ii va urmari preferintele, obiceiurile, temperamentul – intr-un cuvant – personalitatea acestuia, si numai apoi va veni cu recomandari. Ambianta este impusa, este legata strans de personalitatea celui care urmeaza sa locuiasca in acea casa.

Desi nu se pot da retete universal-valabile, noi vom incerca sa creionam cateva principii generale pentru realizarea unei ambiante a spatiului in care locuim.

Dar care sunt elementele care definesc ambianta?
Ambianta este constituita din:


1.- Structura arhitecturala (ambianta arhitecturala)
Formele, dimensiunile, deschiderile sunt elementele care trebuiesc avute in vedere inca de la proiectul casei pana la finalizarea constructiei casei. O atentie speciala va trebui acordata viitoarelor surse de lumina naturala.

2.- Alegerea si aranjarea obiectelor in camere (amenajari interioare si exterioare)
Mobilierul trebuie sa fie achizitionat in raport cu spatiul de care dispui. Dar farmecul unui unic obiect nu mai e destul. Important este ansamblul. Ansamblul trebuie gandit la nivelul unei camere, dar si la nivelul intregii case.

3.- Coloritul si materialele folosite (ambianta cromatica)
Acordul unor tonalitati multiple, obtinute prin asocierea in mod fericit a diverselor materiale.

4.- Decorarea (decoratiuni interioare si exterioare)
Este elementul schimbator care, eventual, se demodeaza si se schimba. Aici suntem interesati si de provenienta, calitatea si cantitatea surselor de lumina.

Ambianta, prin echilibrarea volumelor si armonia diferitelor suprafete se adreseaza aptitudinilor psihice, iar prin culoarea, aspectul si materialele folosite, aptitudinilor senzoriale. Ambianta ar trebui sa izvorasca din personalitatea celui care traieste in ea.

Deasemeni, trebuie sa avem in vedere si armonizarea raporturilor reciproce dintre spatiile rezultate prin constructia casei, si cele naturale, libere si plantate (gradina, livada, curtea).
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii