Categorii
Stiri

Despre certificatul energetic. Ce e bine sa stim.

Casa Dex Stiri

Certificatul energetic este criteriu de eligibilitate si trebuie cuprins in dosarul pentru „Prima Casa”. Nu se acorda garantia dacă locuinta nu face parte din clasele energetice A, B sau C. El este obligatoriu inca de la 1 ianuarie 2011 şi este cuprins şi in legea pe baza careia funcţioneaza „Prima Casa”.


Certificarea si auditarea energetica a cladirilor sunt realizate de auditori energetici atestati pe grade profesionale de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Potrivit unui proiect de ordonanta al Guvernului de la 1 ianuarie 2012 ar putea fi impusa obligativitatea certificatului energetic, atat la renovari majore, cat si in anuntul de vanzare sau inchiriere a unei locuinte. Acest certificat, valabil 10 ani, cuprinde valoarea consumurilor energetice si de emisii CO2, dar si recomandari de reducere a consumurilor energetice. Contractele de vanzare-cumparare, precum si cele de inchiriere incheiate fara respectarea acestei obligatii vor fi considerate nule de drept. De asemenea, in anunturile de van­zare sau inchiriere a cladirilor/unitatilor de cladire, proprietarul va fi obligat sa prezinte si informatii specificate in certificat privind clasa energetica, consumul total specific de energie si indicele de emisii echivalent CO2.

Documentul mai prevede ca, in scopul reducerii consumului de energie si al limitarii emisiilor de dioxid de carbon, vor fi efectuate inspectii periodice, la intervale de cinci ani, la sistemele de incalzire echipate cu cazane care utilizeaza combustibil lichid sau solid neregenerabil, cu puterea nominala de 20-100 kW, ori alte tipuri de combustibil, precum si inspectii la intervale de doi ani la sistemele de incalzire echipate cu cazane cu puterea nominala mai mare de 100 kW iar pentru sistemele de incalzire echipate cu cazane care utilizeaza combustibil gazos, inspectia periodica va fi efectuata la intervale de patru ani.

Prin inspectia totala a ansamblului instalatiilor de incalzire, expertii tehnici atestati vor redacta un raport prin care vor recomanda utilizatorilor inlocuirea sau modificarea sistemului de incalzire si preparare a apei calde de consum, precum si solutii alternative.
Amenzile aplicate pentru nerespectarea tuturor acestor obligatii vor porni de la 2.500 lei si vor ajunge la 20.000 lei.

13 răspunsuri la “Despre certificatul energetic. Ce e bine sa stim.”

Auditori energetici intocmim in 24-48 de ore certificate de performanta energetica pentru orice tip de imobil la cele mai mici preturi. Contactati-ne si va veti convinge!
Tel: 0722 718 799 , 0722 465 336
certificatulenergetic.com

Decat sa risti anularea actelor de vanzare-cumparare, mai bine iti faci un certificat energetic care costa cateva sute de lei.

Majoritatea cladirilor vechi din Romania sunt incadrate in clasele energetice C si D, peste media europeana. Certificatul energetic este defapt o directiva a Uniunii Europene si nu prea are legatura cu politica.

Certificatul energetic poate fi emis in 24-48 ore si are valabilitate 10 ani.

Se pot face certificate energetice la preturi foarte avantajoase si pe imobiliaremag.ro

Sunt multe firme care se ocupa de eliberarea certificatelor energetice: certificat-energetic-aici.ro (primele locuri in Google), certificatenergetic24h.ro, certificatenergetic24h.ro si altele, foarte multe.
Eu am adunat cateva zeci de astfel de firme (cu date de contact etc.) intr-un catalog online ce poate fi consultant gratuit. Firmele din domeniu se pot inscrie gratuit intr-un minut in acel catalog prin completarea unui singur formular online. Companiile sunt organizate pe judete in acel catalog, pentru o usoara utilizare. Il gasiti la certificat-energetic.net

Certificatul energetic este un act care pe langa faptul ca este obligatoriu prezinta si unele avantaje poate mai putin cunoscute: oricine poate calcula consumul imobilului pe care doreste sa-l cumpere sau sa-l inchirieze. Pe langa certificat energetic se poate opta si pentru termoviziune pentru a „vedea” care sunt problemele sau viitoarele probleme daca apartamentul sau casa are o anvelopa prost executata (izolatie proasta, ferestre cu infiltratii mari, etc..). Termoviziunea nu este obligatorie insa va poate ajuta sa economisiti bani. Este bine de stiut ca un imobil neizolat poate consuma dublu fata de unul reabilitat!

Certificat energetic de la 120 RON in max. 24h. Echipa de doctori ingineri – auditori energetici grad 1 – autorizati MDRAP elibereaza certificate energetice, audituri energetice sau rapoarte de termografie. Documentele sunt valabile 10 ani si pot fi folosite la receptie cladire, vanzare, inchiriere, cadastru, reabilitare termica etc. Detalii suplimentare pe certificatenergeticbucuresti.com

Emitem Certificatul Energetic in 24h de la solicitare, solicitare care se poate efectua ONLINE din confortul casei dumneavoastra in doar cateva minute. Grabiti-va si beneficiati de cele mai mici preturi si cele mai bune servicii. Pentru a obtine un Certificat Energetic valid va rugam accesati pagina si completati formularul.

Cum il poti obtine? Simplu:
Completeaza formularul

Cel mai bun pret al certificatului energetic incepand de la 130 lei, pentru zonele Bucuresti, Ilfov si Giurgiu. Va oferim si termoviziune sau termografie in constructii. Suntem auditori autorizati grad 1 si putem emite certificate energetice pentru toate tipurile de cladiri. Am intocmit certificate energetice pentru o mare varietate de cladiri, avem o bogata experienta in domeniu.

Certificat Energetic Bucuresti
Emitem Certificate Energetice rapide, realiste si sub pretul pietei. Preturi avantajoase incepand cu 126 lei. Predam orice certificat in mai putin de maxim 24 ore. Like Consulting este furnizor autorizat de servicii complete de audit si certificat energetic pentru apartamente, locuinte individuale dar si alte tipuri de cladiri din sectorul nerezidential (spartii comerciale, hale, cladiri publice, e.t.c.).
Din echipa noastra fac parte Auditori Energetici pentru Cladiri Acreditati (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei) cu experienta, ce va stau la dispozitie in orice moment cu toate informatiile necesare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *