Categorii
Gradina

Dracena sau femeia dragon

dracena

Dracena este o floare exotica, originara din Africa tropicala si Asia de sud. Numele plantei provine din cuvantul grecesc „drakaina”, care inseamna „femeia dragon”. Exista peste o suta de specii, dar ca planta de interior doar cateva dintre ele pot fi folosite.


Dracena este o planta decorativa extrem de eleganta, frunzele indeosebi ies in evidenta prin multitudinea lor si prin felul in care cresc, ca un manunchi, din acest motiv ea mai numindu-se „palmier fals”.

Inmultire Dracena

Este foarte simplu sa inmultesti o dracena. Taiati partea de sus a uneia dintre tulpini si o asezati intr-o sticla plina cu apa si cu putin nisip pe fund. O asezati intr-un loc cu multa lumina, de preferat in dreptul unei ferestre. In cel mult 2 luni veti vedea tulpina plina de radacini, moment in care alegeti un ghiveci de dimensiuni potrivite si o plantati.
Nu trebuie sa iti para rau de tulpina taiata. Vei vedea ca in scurt timp vor da din nou frunze si, pe masura ce ele cresc, nici nu vei mai stii ce „rana” a avut candva.
Evident ca cel mai comod este sa cumperi un butas de dracena de la magazinele de specialitate.

Ingrijire Dracena

Nu este o planta pretentioasa. Trebuie tinuta intr-un loc umbros, nu iubeste foarte mult soarele.
Daca vedem ca a crescut suficient de mult, trebuie schimbat ghiveciul pentru a se putea dezvolta. Dracena poate ajunge si la 2m lungime. Depinde de noi cat de mare ne-o dorim. Daca nu vrem sa se dezvolte prea mult o mentinem intr-un ghiveci de dimensiuni mai mici.

Dracena nu trebuie udata din abundenta, dimpotriva prefera un pamant umed, insa nu imbibat. In schimb frunzele trebuie udate cu regularitate, pentru ca altfel se vor usca in capete, dandu-i astfel un aspect nesanatos.

Este bine ca, o data pe luna, pamantul sa fie imbunatatit cu ingrasamant lichid.
Acum toate sunt lamurite. Mai ramane sa alegeti un ghiveci care sa o puna in evidenta.

Un răspuns la “Dracena sau femeia dragon”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *