Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Casa pas cu pas

Gardul casei mele. Babe de metal si scanduri de brad orizontale

poarta masina gard scandura orizontala


Probabil printre primele lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce iti cumperi un teren si pana sa te apuci de constructia casei, ar fi constructia gardului. Marcarea teritoriului 🙂

Delimitarea terenului este foarte importanta si va spuneam asta in articolul Costuri pregatire santier pentru constructie.
Eu am cumparat plasa, deci am preferat varianta unui gard provizoriu, nefiind hotarat cum si din ce material sa il fac. Mai exista si varianta sarma ghimpata, pentru gardul provizoriu.

Dupa ce casa a ajuns intr-un stadiu avansat al constructiei, timp in care mi-am dat seama ce fel de gard imi doresc (la strada, pardon, la drum – ca stau la tara), am pornit constructia lui in paralel cu restul lucrarilor.

Am ales varianta de gard din scanduri orizontale de brad cu bordura de beton de-a lungul lui si babe de metal. Este modelul de gard preferat de mine.

Sa vedem cateva detalii despre acest model de gard

Babe de metal. Cele de lemn (rigle de 15×5 cm sau 10×10) arata mai bine, insa in pamant bradul putrezeste destul de repede. Babe de salcam nu se potriveau cu modelul acesta. Asa ca am ales babele de metal.

Scandura de brad. Scandura are o grosime de 3 cm. Mai subtire nu rezista la fel de bine. Mai groasa e ok.
Distanta dintre scanduri: aproximativ 2-3 cm. Ca sa fi fost fix pe placul meu as fi lasat spatii mai mari intre scanduri, insa mi-am dorit mai multa intimitate in gradina.

Bordura de beton. Bordura de beton, de-a lungul gardului, ii confera acestuia o structura solida si o viata mai lunga. Are o grosime de aproximativ 20-25 cm, iar adancimea sapaturii este de aproximativ 30-40 cm. Aceasta poate fi tencuita apoi sau placata cu piatra ca si soclul casei.

Alte detalii. Cam asta ar fi tot. De babele de metal se fixeaza in suruburi, pe inaltimea lor, cate doi stacheti (pe lateralele babei) dupa care, tot in suruburi se fixeaza scandurile, date in prealabil cu bait. Eu le-am dat dupa 🙂

Ai nevoie de o firma de constructii care sa iti ridice casa la rosu sau sa se ocupe de finisaje? Contacteaza-ne la adresa andrei@casadex.ro

Iata si cateva poze cu gardul si portile pentru masina:

5 răspunsuri la “Gardul casei mele. Babe de metal si scanduri de brad orizontale”

Foarte frumos arata.Cam asa vreau sa-mi fac si eu insa as pastra culoarea lemnului la „natur”.
La ce pret ati gasit babele de metal? Ce dimensiuni au babele si de unde le-ati luat?
Multumesc

babele de metal le-am luat de la fiare vechi. le-am dat cu deruginol si apoi cu vopsea. sunt f ok.
nu mai stiu exact dimensiunile, in jur de 2 metri

FRUMOASA CASA + GARDUL, SA LE STAPANESTI SANATOS! eu prefer pe cel de fier forjat, mai scump, dar mai trainic…sa aive ce ma injura copii, nepotii…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *