Categories
Retete culinare

Maioneza – cum fac maioneza in casa

Am cumparat odata maioneza din magazin si nu mi-a placut. Si cum poate fi mai buna o maioneza cu termen de expirare de luni de zile decat una proaspata, facuta in casa? Se face foarte usor si nu se taie niciodata daca respecti o regula simpla.


Ingrediente:
– 2 oua
– ulei 300-400 ml (plus sau minus, in functie de cantitatea de maioneza necesara)
– mustar de buna calitate
– zeama de lamaie (facultativ)


Mod de preparare:
Fierb tare un ou. Intr-un castron faramitez bine galbenusul de ou fiert, adaug 2-3 lingurite de mustar, omogenizez bine si apoi adaug si galbenusul crud. Si de acum incep sa adaug ulei si amestec in continuu cu o lingura de lemn, pana obtin cantitatea de maioneza pe care o doresc. Pe parcurs mai pot adauga mustar, care poate fi si dulce, ii da un gust delicios.
Regula simpla despre care spuneam este mustarul, maioneza nu se va taia.

3 răspunsuri la “Maioneza – cum fac maioneza in casa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *