Mici secrete din bucataria mea (II)


Laptele nu mi se prinde la fiert daca umezesc in prealabil vasul cu apa rece.

Ciupercile raman albe dupa preparare daca imediat dupa ce le spal le stropesc cu suc de lamaie.

Cand imi raman felii de lamaie taiate le pastrez in frigider pe o farfurie acoperita.

Prajesc chiftelutele la foc mic pentru a se patrunde bine in interior.

Albusul batut spuma il incorporez treptat in restul compozitiei pentru a nu da inapoi.

La coptul sufleurilor maresc temperatura din cuptor dupa primele 10 minute si nu deschid usa cuptorului decat cand sunt gata.

Dulceata iese mai aspectuoasa cand o fac din maxim 2 kg de fructe.

Gemurile si dulceturile le pun fierbinti in borcane, le strang bine capacele si le invelesc pana a doua zi.

Borcanele cu dulceata sau miere zaharisite le pun la incalzit in bain-marie pana isi revin.

Petele de zarzavat de pe maini le scot cu un amestec de amidon si glicerina.

Petele de fructe de pe maini le scot cu otet.

Vezi si alte trucuri de bucatarie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.