Categorii
Retete culinare

Mici secrete din bucataria mea

Iata cateva secrete pe care eu le practic si pe care le poti incerca si tu in bucataria ta:

farfurie cu lingura si menta

Cand prepar o omleta adaug inainte de a o pune pe foc, un numar de linguri de lapte sau de apa egal cu numarul de oua folosite. E mult mai gustoasa si pufoasa.


Albusurile pentru aluaturi se bat mai usor spuma daca le tin 30 de minute la temperatura camerei presarate cu putina sare inainte de a le mixa.

De fiecare data cand prepar ciorbe cu carne schimb prima apa dupa cateva clocote; astfel scap in mare parte de spuma si elimin parte din toxinele din carne.

In salata de vinete adaug 1-2 dovlecei fierti si pasati; devine mai fina si mai usoara.

Folosesc unt foarte des pentru aroma si savoare; la peste, la gratare, la mancaruri… vorba francezului: bucataria noastra are 3 secrete: unt, unt, unt.

In ceea ce priveste vinul, am o regula: vin rosu pentru carnea rosie, vin alb pentru carnea alba si il adaug cu 15 minute inainte de a scoate friptura din cuptor.

Un răspuns la “Mici secrete din bucataria mea”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *