Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Model gard din scanduri de brad

gard scanduri orizontale

Gardul din imagine este construit din scanduri si rigle (popi) de brad.
Ce ar trebui sa stii in cazul in care alegi sa iti construiesti acest model de gard:
– scandurile orizontale trebuie sa aiba o grosime de minim 3 cm, ideal ar fi 4 sau 5 cm.
– babele (riglele) trebuie sa fie de 15×15 (grosime 15 cm). Il poti face si cu rigle de 10×10, insa stabilitatea gardului se afla in ele, deci cu cat mai groase cu atat mai bine.
– daca vei baga babele direct in pamant vor putrezi intr-un timp relativ scurt, lemnul fiind de brad si va trebui sa le inlocuiesti. Babele ideale sunt de salcam, in cazul in care alegi sa fie din lemn.
– oricare ar fi lemnul din care alegem sa fie facute babele, acestea trebuie taiate in unghi la capatul de sus (vezi pozele), pentru a nu tine apa sau zapada.


Acest model de gard cu scanduri orizontale se afla printre preferatele mele, din acest motiv al meu este aproximativ la fel, insa am ales ca babele sa fie metalice.

De preferat ar fi ca lemnele sa fie date cu grund si bait inainte de montarea lor, la pozitie.

2 răspunsuri la “Model gard din scanduri de brad”

Fain articolul!

Acesta e modelul care imi place si mie pentru o imprejmuire a unui teren de 50 x 25 m , unde am o casuta de vacanta intr-o zona de munte.
Sustinerea gardului va fi pe stalpi metalici din teava neagra D=60,3 x 2 mm, cu o inaltime de 2m, ingropati 80 cm in pamant si putin beton(20 cm)la radier.Grosime scandura=22-24 mm, latimea scandurilor =15 cm , cu un spatiu liber de 15 cm intre ele, prinse in etrieri sudati pe stalpi(platbanda 30x 3 mm)cu surub si piulita.Pentru stabilitate si pentru a nu aparea fenomenul de incovoiere m-am gandit la o lungime a scandurilor de 2,5 m.Ce parere ai?

Cred ca cel mai indicat ar fi ca distanta dintre stalpi / babe sa fie de 2 metri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *