Categorii
Casa pas cu pas

Montarea ferestrelor si usilor termopan. Ce trebuie sa stim?

model geam termopan

Montarea tamplariei (ferestre, usi termopan) o va face o firma specializata, insa sunt cateva lucruri pe care ar fi indicat sa le stim inainte de a comanda tamplaria casei noastre.


Cand se monteaza ferestrele si usile, la o casa in constructie, ce tip de rama (profile) ne dorim, ce glafuri vom monta la ferestre sau ce tipuri de deschidere vor avea geamurile noastre, sunt intrebari la care trebuie sa stim raspunsul.

protejare folie termopane

Cand se monteaza ferestrele si usile, la o casa in constructie?
Mai exact, intrebarea ar fi daca montarea ferestrelor si a usilor se face inainte de tencuieli sau dupa tencuielile interioare si exterioare.

Se practica ambele variante. Eu as alege varianta montarii ferestrelor si usilor inaintea tencuielilor. Oricum, in cazul in care se fac tencuielile inaintea montarii tamplariei, trebuie stiut ca glafurile nu trebuie finisate.

In cazul in care tencuiala se va face dupa montarea ferestrelor si a usilor, acestea vor fi protejate cu folii. Vezi pozele de mai jos.

Ce tip de rama (profile) ne dorim: PVC, aluminiu, lemn sau lemn stratificat

Termenul termopan se refera la cele doua foi de geamuri, care formeaza un sandwich cu spatiul dintre ele. In acest spatiu izolat etans, se afla aer sau gaz inert.

Ramele pe care le putem alege pentru geamurile noastre termopan sunt de mai multe tipuri. Putem alege rame din lemn sau lemn stratificat, aluminiu sau rame din PVC.
Se considera ca cel mai bun coeficient termic il au profilele PVC.
Profilele de lemn simplu si cele din aluminiu fara bariera termica sunt mai ieftine, insa eu nu le-as recomanda.
Cele mai scumpe rame ar fi cele de lemn stratificat, iar undeva mai jos, ca si pret, se afla profilele de PVC alb.

geam termopan glaf nefinisat

Ce glafuri vom monta la ferestre? La ce distanta se pun ramele/profilele?

Glafurile interioare:

Glafurile interioare pot fi din PVC, lemn sau marmura.

Glafurile exterioare:

Glafurile exterioare sunt expuse intemperiilor, deci trebuie avut grija ce material alegem pentru acestea. In general se foloseste marmura, aluminiu sau chiar gresie.

Montarea glafurilor poate fi facuta odata cu montarea ferestrelor sau dupa. Proiectarea ferestrelor trebuie facuta in concordanta cu tipul de glaf pe care am decis sa il avem, deoarece grosimea glafurilor difera de la un material la altul, deci distanta la care se aplica profilele trebuie stiuta inainte.

Ce tipuri de deschidere vor avea geamurile? Oscilobatanta, glisanta in plan paralel sau plianta
Pretul unei ferestre termopan creste foarte mult odata cu modalitatile de deschidere a acesteia. O fereastra fixa, fara niciun fel de deschidere, va fi mult mai ieftina decat aceeasi fereastra care are deschidere pe orizonatala si oscilobatanta.

Sigur ca nu putem sa concepem o casa in care toate ferestrele sunt fixe (fara deschideri), insa trebuie sa gandim foarte bine inainte de a da comanda, care dintre ferestrele casei noastre dorim sa aiba deschideri multiple (orizontal si oscilobatanta), care dintre ele doar la orizontala sau care doar oscilobatante. Analizand inainte, vom vedea ca in camerele cu mai multe ferestre putem alege dintre acestea, pe care le dorim fixe, spre exemplu.

Geam termopan LowE

La o diferenta de pret nesemnificativa putem achizitiona ferestrele si usile cu geam termopan LowE, adica cele cu un transfer redus de caldura prin suprafata vitrata.

17 răspunsuri la “Montarea ferestrelor si usilor termopan. Ce trebuie sa stim?”

In cazul in care dorim plase insecte la ferestre si usi, trebuie sa le cumparam inainte sau dupa montajul termopanelor?

caracteristicile celei mai bune tamplarii din pvc
» tehnica celor 4 camere asigura valori inalte de termoizolare;
» cele doua garniture ofera garantia ca locuinta dumneavoastra va fi ferita de murdarie, praf si precipitatii;
» are un sistem ergonomic si durabil de inchidere-deschidere;
» sunt 100% ecologice, nu au continut de plumb;
» latimea profilelor – 60 mm;
» izolare fonica: intre 50 si 55 dB;
» izolare termica – valoarea Uf: 1,3W/m²K.

Buna ziua..am casa la rosu si vreau sa pun tamplarie pvc..este bine daca pun polistiren extrudat de 3mm pe glaf si pe urma montez tamplaria pe el? Multumesc

Montajul ferestrelor termopan ar trebui in mod normal sa fie executat de echipe de profesionisti care sa respecte intocmai standardele de montaj impuse de fiecare producator, si nu de nea’Nicu de la 2… insa in multe cazuri se apeleaza la astfel de solutii economice…

Bună,
Mi-am montat glafuri dîn marmură înainte de montarea geamurilor si uşilor, urmând ca firma cu termopan să monteze geamurile şi uşile direct pe marmură.Însă a apărut o problema, au pus spumă la geamuri doar sus si în părţi, partea de jos fiind doar pe marmură.geamurile şi uşile calmează neavând fixare si jos iar ploaia pătrunde în interior.Ce mă sfătuiţi?

Indicat ar fi sa extrageti pervazul din marmura, cat latimea unui profil de geam, catre exterior, sa asezati un cordon de silicon sanitar la muchia realizata de profilul geamului cu marmura, pe interior sa asezati o pana de la 1 la 3 mm sub marmura, la mujlocul distantei ramase libere dupa impingerea catre exterior dupa care sa impingeti inapoi pervazul de marmura spre interior, in pozitia initiala.
Rezultatul va fi:
1 sigilarea sub profil cu siliconul asezat la muchie
2 realizarea unei pante a marmurei catre exterior.
Spor!
Cu stima
bsterea@yahoo.com

Pentru tamplaria din lemn de pin stratificat exista firme specializate pentru service?
Au fost montate fara boloboc si nu se inchid bine, garniturile de cauciuc s-au degradat, au mai sarit suruburi de la mecanismele de deschidere (oblic, normal) etc.
Daca da, ma puteti ajuta cu informatii despre preturi?
Pentru Bucuresti.
Multumesc

Buna ziua,

Am cumparat o usa cu geam lowE formata din 2 buc. geam, una simpla si una cu decoratiuni.

Intrebarea mea este care parte de geam va fi montata pe partea de extertior adica afara???

Inainte de orice,montarea lor este cea mai importanta si cat de mesteri sunt cei care se ocupa de montare.Pentru ca daca nu sunt izolate bine.pe timpul recce fac condens.

Cum ar fi corect inainte de a monta o fereastra ca, glafurile sa fie tencuite inainte sau izolatie cu polistiren extrudat?

Daca vreti cele mai bune sfaturi despre ce va trebuie ca si termopane cei mai buni sunt cei de la WeltPlast acolo este un domn alex care cred ca noaptea numai termopane viseaza pe bune „le mananca pe paine” dupa 10 minute de vorbit cu el am intatat despre termopane ce credeam ca nu o sa invat niciodata. Am cumparat termopane de la ei si sunt extrem de multumit si de ele ca si termopane si de montaj. RECOMAND!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *