Prajitura cu piersici si struguri

Este o prajitura de sezon, se face foarte usor, si va fi foarte gustoasa si daca o vom prepara cu alte fructe: visine, caise, prune. Eu am adaugat si struguri pe langa piersici pentru ca ii aveam in casa, struguri fara samburi, ideea s-a dovedit a fi foarte buna.

felie prajitura cu piersici si struguri

Ingrediente:
– 5-6 piersici mai mari
– 6 oua
– 10 linguri de zahar
– 6 linguri de iaurt
– 1 cana si jumatate de faina (cana de ceai)
– 2 plicuri de zahar vanilat
– 1 praf de sare
– 1 praf de copt stins in zeama de lamaie


Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul 7-10 minute. Se adauga iuartul, vanilia, sarea, praful de copt si faina. Se omogenizeaza bine, trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta smantanei.
Folosim o tava rotunda cam de 30 cm diametru. Putem folosi si o tava dreptunghiulara, important este ca inaltimea aluatului sa nu depaseasca aproximativ 2 degete, pentru ca va mai creste la copt. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina.
Spalam bine piersicile si boabele de strugure. Taiem piersicile felii subtiri cam de 1 cm. Turnam compozitia in tava, asezam feliile de piersici si boabele de strugure dupa cum ne place si dam tava la cuptorul incins pentru 35-40 de minute, la foc mediu.
Dupa ce s-a racit, pudram prajitura cu zahar.


Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.