Categorii
Utile

Catapulta: Reverse Bungee Jumping sau om batran si fara minte

bungee jumpingAm facut-o si pe asta: reverse bungee jumping sau cum i-am spus eu imediat dupa ce m-am dat, CATAPULTA. Pentru ca exact asa te simti, catapultat catre cer cu o viteza foarte mare, iar cand „te intorci” de acolo de sus, cu respiratia taiata si cu capul in jos, ai o jumatate de secunda sa iti treaca prin minte ca te vei infige cu capul in nisip si inca o jumatate de secunda sa te intrebi ce dracu ti-a trebuit bungee jumping, om batran si fara minte ce esti, cand puteai sa stai la plaja, sa bei o bere si sa mananci o pizza.

Dupa cateva ture sus-jos in care te si invartesti de cateva ori in aer, coborand cu capul in jos si urcand aproximativ 15-20 de metri la loc (un bloc cu vreo 4 etaje), franghiile elastice se opresc. S-a terminat, ai scapat 🙂

Ce este reverse bungee jumping sau catapulta?
Se poate vedea in pozele de mai jos. Doua schele laterale, de o inaltime pe care o aproximez eu la vreo 15-20 metri, de care sunt prinse doua franghii elastice.
Franghiile sunt prinse de un ham, care va fi prins de tine foarte bine.
Dupa ce hamul este fixat perfect vei mai fi legat de un carlig infipt bine in pamant. Acum… omuletul care se ocupa de bungee porneste un motoras care intinde cele doua franghii la maxim.
Cand legatura dintre hamul prins de tine si carlig va fi eliberata, tu vei fi deja in cer, pentru ca intr-o secunda franghiile vor fi intinse din nou, doar ca undeva sus, la mare inaltime 🙂

Unde poti face reverse bungee?
Eu am facut la Sunny Beach, in Bulgaria, unde am facut si Parasailing, despre care am scris. In Bulgaria am inteles ca ar mai fi si in alte statiuni; in Sunny Beach erau doua, de aceeasi inaltime. In Romania, pe litoral nu stiu sa existe reverse bungee jumping de inaltimea asta.

Mai jos cateva imagini. Cine mi-a facut poze, nu a reusit sa ma surprinda si sus in aer, insa important este altceva si anume ca noi, oamenii, trebuie sa luptam sa ne invingem fricile, iar eu tocmai am facut asta, avand rau de inaltime 🙂

Am gasit pe youtube un video cu un pustan curajos 🙂

2 răspunsuri la “Catapulta: Reverse Bungee Jumping sau om batran si fara minte”

Liviu, nu am facut bungee normal, in romania bungee jumping se face la Vidraru, vreo 170 metri si pe la Rasnov, tot foarte inalt.
Deocamdata sunt in faza de „incalzire”, pana imi fac curaj total ca sa pot face bungee de la 170 metri 🙂
Oricum, sunt sigur ca senzatiile sunt foarte asemanatoare 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *