Salata orientala de post

Salata orientala este, probabil, cea mai cunoscuta mancare de post. Este si foarte satioasa, avand la baza cartoful si foarte rapid si simplu de preparat.


Ingrediente:
5-6 cartofi mijlocii
1 ceapa (de preferat ceapa rosie, de apa)
5-6 castraveciori murati
masline
sare, piper
ulei
lamaie sau otet


Mod de preparare
Cartofii, bine spalati, se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata si se taie rondele. Castravetii se taie felii subtiri. Maslinele se curata de samburi si se taie jumatati sau sferturi. Dupa ce fierb cartofii se lasa putin la racit cat sa ii putem curata de coaja. Intr-un castron vom aseza cartofii taiati felii, ceapa, castravetii, maslinele.
Vom potrivi de sare, piper (daca dorim), ulei dupa gust (ar fi recomandat uleiul de masline), si daca mai e nevoie (in functie de castravetii murati) vom mai adauga zeama de lamaie sau otet.
Salata orientala de post este foarte gustoasa calda, dar se poate consuma si rece.

Salata orientala se poate imbogati in afara perioadelor de post cu: iaurt (un deliciu), maioneza, ou fiert, peste marinat, piept de pui etc.



Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.