Tocanita de rosii din gradina


Ingrediente tocanita

– 10 rosii de gradina
– 2 cepe
– 1 ardei gras
– o tavita de aripioare de pui
– 5 linguri ulei
– sare
– patrunjel
– 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Se spala bine aripioarele de pui, inlaturandu-se eventualul puf de pe ele.
Se toaca marunt ceapa si se caleste intr-o cratita de dimensiuni medii. Apoi se adauga aripioarele si se lasa aproximativ 5 minute sa se prajeasca.
Se adauga rosiile taiate cubulete si ardeiul tocat marunt. Daca vrem sa „scapam” de pielitele de la rosii, trebuie mai intai sa le oparim, astfel ele se decojesc rapid.
Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 de minute, pana vedem ca a scazut suficient.
Adaugam sare dupa gust si lingurita de zahar.
La sfarsit punem patrunjelul taiat fin (sau marar).
Puteti folosi si alt tip de carne, insa pentru o mancarica usoara de vara carnea de pui este cea mai recomandata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.