Zarzavat fiert de casa


Tocanitele, ciorbitele sau alte feluri de mancare sunt pe jumatate realizate daca folosim zarzavat fiert de casa. Este un avantaj de luat in seama, mai ales pentru gospodinele foarte ocupate, care au un serviciu si o familie.
Iata o reteta de zarzavat fiert la indemana oricui.


Ingrediente:

– 20 kg rosii de gradina bine coapte;
– 3 kg ardei gras;
– 6 linguri de sare grunjoasa;
– 2 linguri de zahar.

Mod de preparare zarzavat:

Se spala bine rosiile, indepartandu-se pielitele. Daca rosiile sunt bine coapte operatia aceasta este simpla, daca nu, va trebui sa punem rosiile in apa calda pentru a putea fi indepartate pielitele.
Taiem rosiile marunt si le punem intr-o oala de dimensiuni mari. Le lasam sa fiarba 1 ora.

Intre timp spalam ardeii si ii tocam marunt, punandu-i apoi in oala cu rosii.
Lasam compozitia sa fiarba inca o ora, apoi adaugam sarea si zaharul si lasam sa dea un ultim clocot.
Zarzavatul se toarna fierbinte in sticle sau borcane bine spalate, care apoi se leaga la gat cu celofan.

Se acopera cu prosoape groase pana a doua zi cand se depoziteaza in camara sau in beci.

Zarzavatul fiert poate rezista 2 ani daca este respectata reteta si conditiile de depozitare sunt optime.


1 comentariu la “Zarzavat fiert de casa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.