Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Bucataria. Sfaturi de amenajare


bucatarie
In orice casa bucataria ocupa un loc foarte important. Nu este numai locul unde se prepara mancarea. Bucataria poate fi si locul unde servim masa, sau locul unde putem petrece cateva ore intr-un mediu confortabil cu prietenii apropiati.


Daca in urma cu ceva ani de zile femeile pierdeau ore in sir cu pregatirea mesei, acum datorita tehnologiei avansate acest timp s-a scurtat. Dar nu numai tehnologia ne ajuta in bucatarie.

Pe langa aparatura moderna, un rol destul de important in simplificarea si usurarea muncii unei gospodine il are si amenajarea interioara a acestui spatiu. Daca vom echipa bucataria corespunzator functiilor ei, multitudinea de operatii specifice pregatirilor se va face cu minim de efort si in minim de timp.

In primul rand este necesara reducerea numarului de miscari, evitarea drumurilor inutile, asta insemnand ca trebuie sa avem la indemana majoritatea ustensilelor.
Modul cel mai practic de mobilare a bucatariei este crearea unui front de dulapuri pe unul sau doi pereti, asezate pe podea, si legate printr-un blat comun. Acestea vor ingloba chiuveta, masina de gatit si masa de lucru si vor fi dotate cu sertare, in care vom depozita tot ce ne este necesar. Deasupra lor vor fi amplasate dulapurile suspendate.


Materialele din care sunt confectionate mobilele de bucatarie trebuie sa fie rezistente la conditiile din acest mediu si usor de curatat.

Un element important al bucatariei este o buna ventilatie, care se realizeaza prin hote, care au rolul de a evacua aerul incarcat cu vapori si de a elimina mirosurile neplacute.

Un alt element important este iluminatul. Pe langa lumina naturala, e necesar sa ne asiguram un iluminat optim, atat prin corpurile de iluminat centrale, cat si prin corpuri de iluminat locale.

Atmosfera din bucatarie trebuie sa fie primitoare, vesela, luminoasa si confortabila, pentru a transforma activitatea monotona si obositoare de zi cu zi intr-una agreabila. Vom reusi sa realizam o ambianta placuta si atragatoare daca vom armoniza culorile peretilor, faiantei, gresiei, obiectelor de decor cu un mobilier adecvat spatiului pe care il avem la dispozitie.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Octavian Vita in ianuarie 10th, 2012

Este foarte important sa asezam mobila in asa fel incat sa fie folosita foarte usor.

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii