Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce caramida este mai buna? Porotherm sau caramida plina normala?


Caramida porotherm sau caramida plina? Care este cea mai buna pentru constructia unei case? Intrebare de la Ioana, pe adresa redactiei.


Nota redactiei: citeste despre caramida porotherm.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

David in septembrie 5th, 2011

caramida normala este mai buna pentru constructii. tiganeasca i se mai spune. Este si cea mai scumpa, dar merita fata de porotherm.

gexge in septembrie 5th, 2011

caramida plina normala se zideste mai greu, dar e cea mai buna

Ligia in septembrie 5th, 2011

am folosit porotherm la constructia casei mele si este foarte buna. izoleaza bine tine caldura. nu inteleg de ce caramida normala tiganeasca este mai buna

Bogdan in septembrie 14th, 2011

In caz de cutremu caramida porotherma este casanta si se sparge, e ceramica (si la achizitie e imposibil sa nu fi avut caramizi sparte la transport). Caramida plina este cea mai buna din punct al rezistentei dar si in caz de seism.

Lazar Mihai in august 8th, 2012

Am constatat de vreo doi ani incoace, ca cea mai buna caramida este termoblocul,
foarte rezistenta,este foarte bine coapta, la o temperatura constanta,nu are pete negre cum are porothermul,pete ce vor aparea pe pereti si dupa finisari,nu necesita mult material cind se zideste,avind gaurile mai mici decit alte tipuri de caramida,deci optati pentru termobloc cea mai rezistenta caramida .
Ozi buna va doresc

Bogdan Sterea in septembrie 4th, 2013

Buna seara.
Imaginati-va doamna ca aveti un buget si o varsta.
Ganditi-va pe unde in Romania veti construi casa.
Astfel, daca locuiti intr-o zona ca Miercurea Ciuc mai buna este caramida porotherm deoarece scopul ei este sa izoleze termic, nemaifiind nevoie de termoizolare de la 38 cm in sus.
Daca locuiti intr-o zona seismica gen Bucuresti sau Moldova, desigur ca va trebui sa alegeti caramida plina. Din punct de vedere al sigurantei. Ulterior veti avea costuri de aprox 100 lei/m2 cu termoizolarea si finisarea.
Se pot combina cele doua tipuri de caramizi in functie de scopul dvs: rezistenta sau termoizolare.
O casa din zidarie plina, tiganeasca, se poate executa in sistem nord american de zidarie, rusesc sau simplu romanesc. Mai sunt si alte stiluri dar acestea sunt cele mai importante. Daca veti alege nord american va trebuie un sistem de polistiren de maxim 5 cm, daca alegeti rusesc nu va mai trebuie termosistem dar va trebuie cantitate dubla de caramizi fata de sistemul romanesc, etc.
O casa din zidarie porotherm se poate combina cu structura monolit pentru care nu trebuie zidarie portanta si ati rezolvat problema rezistentei.
In tot cazul, termoizolarea, daca o faceti cu 30 cm de polistiren nu este rau. Daca aveti porotherm, iar nu este rau sa puneti si un metru de polistiren. Exista libera alegere. Recomnadarea statului prin inginerii sai este un optim intre cati bani va trebui sa cheltuiti pentru energie atat timp cat veti trai si cati bani sa dati la inceput la producatorul de materiale de izolare.
Este exact ca in cazul panourilor solare. Investitie mare la inceput si amortizarea in timp fata de o REFERINTA GENERALA. Sau investitie minima la inceput dar COSTURI MARI DE INTRETINERE. Vezi enel, distrigaz si altii.
Eu va recomand ytong, 40 cm grosime, termoizolatie de 5 cm extrudat. Asta da optim rezistenta/termoizolare/cost.
Spor!
bsterea@yahoo.com

Aurel in februarie 12th, 2014

Meserias bun la toate cu echipa efectuam lucrari de constructii.Dumneavoastra veniti cu planul sau ideile si noi le punem in practica.Va multumesc o zi buna.Nr tel 0769942980 sau email ionpopescu182yahoo.com

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii