Categorii
Intrebari de la cititori

Ce caramida este mai buna? Porotherm sau caramida plina normala?

Caramida porotherm sau caramida plina? Care este cea mai buna pentru constructia unei case? Intrebare de la Ioana, pe adresa redactiei.


Nota redactiei: citeste despre caramida porotherm.

8 răspunsuri la “Ce caramida este mai buna? Porotherm sau caramida plina normala?”

caramida normala este mai buna pentru constructii. tiganeasca i se mai spune. Este si cea mai scumpa, dar merita fata de porotherm.

am folosit porotherm la constructia casei mele si este foarte buna. izoleaza bine tine caldura. nu inteleg de ce caramida normala tiganeasca este mai buna

In caz de cutremu caramida porotherma este casanta si se sparge, e ceramica (si la achizitie e imposibil sa nu fi avut caramizi sparte la transport). Caramida plina este cea mai buna din punct al rezistentei dar si in caz de seism.

Am constatat de vreo doi ani incoace, ca cea mai buna caramida este termoblocul,
foarte rezistenta,este foarte bine coapta, la o temperatura constanta,nu are pete negre cum are porothermul,pete ce vor aparea pe pereti si dupa finisari,nu necesita mult material cind se zideste,avind gaurile mai mici decit alte tipuri de caramida,deci optati pentru termobloc cea mai rezistenta caramida .
Ozi buna va doresc

Buna seara.
Imaginati-va doamna ca aveti un buget si o varsta.
Ganditi-va pe unde in Romania veti construi casa.
Astfel, daca locuiti intr-o zona ca Miercurea Ciuc mai buna este caramida porotherm deoarece scopul ei este sa izoleze termic, nemaifiind nevoie de termoizolare de la 38 cm in sus.
Daca locuiti intr-o zona seismica gen Bucuresti sau Moldova, desigur ca va trebui sa alegeti caramida plina. Din punct de vedere al sigurantei. Ulterior veti avea costuri de aprox 100 lei/m2 cu termoizolarea si finisarea.
Se pot combina cele doua tipuri de caramizi in functie de scopul dvs: rezistenta sau termoizolare.
O casa din zidarie plina, tiganeasca, se poate executa in sistem nord american de zidarie, rusesc sau simplu romanesc. Mai sunt si alte stiluri dar acestea sunt cele mai importante. Daca veti alege nord american va trebuie un sistem de polistiren de maxim 5 cm, daca alegeti rusesc nu va mai trebuie termosistem dar va trebuie cantitate dubla de caramizi fata de sistemul romanesc, etc.
O casa din zidarie porotherm se poate combina cu structura monolit pentru care nu trebuie zidarie portanta si ati rezolvat problema rezistentei.
In tot cazul, termoizolarea, daca o faceti cu 30 cm de polistiren nu este rau. Daca aveti porotherm, iar nu este rau sa puneti si un metru de polistiren. Exista libera alegere. Recomnadarea statului prin inginerii sai este un optim intre cati bani va trebui sa cheltuiti pentru energie atat timp cat veti trai si cati bani sa dati la inceput la producatorul de materiale de izolare.
Este exact ca in cazul panourilor solare. Investitie mare la inceput si amortizarea in timp fata de o REFERINTA GENERALA. Sau investitie minima la inceput dar COSTURI MARI DE INTRETINERE. Vezi enel, distrigaz si altii.
Eu va recomand ytong, 40 cm grosime, termoizolatie de 5 cm extrudat. Asta da optim rezistenta/termoizolare/cost.
Spor!
bsterea@yahoo.com

Meserias bun la toate cu echipa efectuam lucrari de constructii.Dumneavoastra veniti cu planul sau ideile si noi le punem in practica.Va multumesc o zi buna.Nr tel 0769942980 sau email ionpopescu182yahoo.com

In principipiu trebuie lasati proiectantii sa-si faca treaba…
Eu i-am spus proiectantului ca vreau o casa rezistenta si a calculat corespunzator stalpii si grinzile de beton, apropo pe stalpi si placi beton B350 fier cat incape, fara economie si suplimentar caramida BRIKSTON GVP 290/188 Seismic, rezistenta la compresiune 20 – la momentul asta cea mai buna caramida pe care am gasit-o. (caramida tiganeasca nu am luat-o in calcul)

Am aplicat un principiu simplu la constructia casei: fiecare element are rolul lui primordial
– acoperisul trebuie sa fie foarte rezistent si cu garantie mare, am ales Gerard Milano garantie 50 de ani in detrimentul tiglei ce asigura o protectie termica si fonica mai buna – oricum voi izola placa de sus si capriorii cu vata bazaltica de 20cm, pentru ca fenomenele meteo sunt din ce in ce mai violente, trebuie acoperis rezistent:
https://www.youtube.com/watch?v=Nu9H_v8zZxs

– elementele de rezistenta: beton fier si caramida – ce e mai bun, chiar daca in cazul caramizilor, cele rezistente au un coeficient de transfer termic ceva mai mare -izolatia termica este un alt capitol

– Tamplarie: ce este mai bun din PVC, geam tripan neaparat verificat sa aiba gaz intre + protectie la lumina puternica.

– Izolatia, clar vata bazaltica de 20cm pe placa superioara, capriori si tot exteriorul – ofera cea mai buna izolatie si lasa peretii sa respire, in combinatie cu o tencuiala decorativa silicatica astfel incat scade pericolul acumularii de radeon in casa;

– Sistemul de incalzire, clar sistem de incalzire in pardoseala pe parter, centrala in condensare performanta si calorifere de aluminiu.

Cred ca tot ce am enumerat mai sus nu merita rabat, pentru ca afecteaza costurile viitoare de reparatii si intretinere. Multi vor spune ca da, ok dar e scump…nu, nu e scump…diferentele luate individual nu sunt mari, per total se aduna ceva, insa, odata cu trecerea timpului sigur ma voi felicita pt treaba facuta 😉

Pentru posibilitati de optimizare a costurilor, adica panouri solare de incalzire apa, panouri solare pt. energie, pompa de caldura, etc, sunt binevenite in masura in care sunt fiabile, au principii de functionare simple si nu necesita intretinere speciala.

Am stiut inainte de inceperea constructiei ce vreau si am stresat furnizorii pana am obtinut cele mai bune preturi pe calitate maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *