Categorii
Stiri

Conditiile de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece, conform normelor de aplicare a OUG 70/2011

Casa Dex Stiri

Potrivit normelor de aplicare a OUG 70/2011, privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, miercuri 14 septembrie 2011, s-au stabilit conditiile de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei:
Venitul pe membru de familie trebuie sa fie pana la 786 de lei pe luna iar pentru persoanele singure aceste venituri trebuie sa fie mai mici de 1.082 de lei. Se iau in calcul toate veniturile realizate de membrii familiei in luna anterioara depunerii cererii.
Cererile si declaratiile pe propria raspundere vor fi depuse individual catre asociatiile de proprietari/locatari sau catre furnizorii de energie termica si vor ajunge la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala se afla locuinta de domiciliu sau de resedinta.


Nu primesc ajutoare pentru incalzire cei care detin:

Bunuri imobile, precum:
cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti (case de vacanta, piscine, saune si altele), precum si alte imobile aflate in una din urmatoarele forme de detinere: proprietate, inchiriere, concesiune sau comodat.

Bunuri mobile, in stare de functionare, precum:
– motocicletele, motoretele, scuterele si autoturismele cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile
– autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, cu exceptia barcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei „Delta Dunari” sau utilaje agricole (tractor, combina autopropulsata) si utilaje de prelucrare agricola (presa de ulei, moara de cereale).
– utilaje de prelucrat lemnul: drujba, gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric.

Terenuri, cursuri de apa, precum:
– terenuri intravilane sau extravilane, unde se afla locuinta sau care au potential pentru constructii ori vanzare, cu suprafata mai mare de 1.000 mp, in zona urbana, si de 2.000 mp, in zona rurala.
– proprietati de 2 hectare de terenuri arabile si faneata si terenuri forestiere, precum si cele de un hectar de vii, livezi, gradini de legume si flori, toate din zonele de ses sau colinare (pentru familii de 1-3 persoane). Pentru familiile cu peste 3 persoane, suprafetele se ridica la 3, respectiv 1,5 hectare.
– in zona montana, terenuri forestiere de 2 hectare, vii si livezi de 1,5 hectare sau pasuni si fanete de 4 hectare (pentru familii de 1-3 persoane). Pentru familiile cu peste 3 persoane, suprafetele sunt de 3 ha, 2 ha, respectiv 5 ha.

Animale/pasari, precum:
– mai mult de trei bovine, cinci porci, peste 20 de oi sau capre sau peste 15 familii de albine.

Depozite bancare – cu o valoare de peste 3.000 de lei.

Prin anchete sociale la domiciliu sau resedintele solicitantilor se vor face verificari la 60 la suta din dosarele depuse.
Anchetele sociale se vor realiza de catre personalul de asistenta sociala din subordinea consiliului local sau de persoanele cu atributii in domeniul asistentei sociale din aparatul de specialitate al primarului.

Un răspuns la “Conditiile de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece, conform normelor de aplicare a OUG 70/2011”

cred ca la anul daca i ce manca nu ai dreptul la ajutorul de incalzire….e posibil asa ceva?daca ai scuter nu primesti ajutor…sa va fie rusine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *