Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se izoleaza podul casei (mansardei)? Ce materiale folosesc?

Salut. Ma intereseaza sa stiu mai exact cum izolez podul unei case, cu mansarda.


Adica, dupa ce se fac tavanele de rigips pe care le izolez cu vata minerala si polistiren, mai trebuie sa izolez si podul?
Adica partea de pod care este de fapt chiar acoperisul?

Acea zona ramane practic neizolata. Constructorul mi-a zis ca fiind izolate tavanele camerelor de la mansarda, nu mai este nevoie sa izolam si podul, dar a zis ca totusi daca vreau sa am o temperatura buna si in pod atat iarna cat si vara, il putem izola si pe el cu polistiren.

Este de ajuns polistirenul ca sa izolez podul casei? sau sa adaug si vata minerala ca si la tavane? Sau ce alte materiale/solutii exista?

Intrebare de la George, pe adresa redactiei

Nota redactiei: citeste si Tavane de rigips, izolatia mansardei (polistiren, vata minerala, gips carton)

12 răspunsuri la “Cum se izoleaza podul casei (mansardei)? Ce materiale folosesc?”

Buna.Vad ca a trecut ceva timp, dar nu a raspuns nimeni.
Daca podul casei nu ese locuit, nu are rost sa il izolati mai ales daca placa de sub el este izolata. Acum ca alegi polistiren sau vata minerala depinde doar de groasimea acestora(automat si de pret) si ce coeficient de rezistenta doriti sa obtineti.

Daca acel pod este nelocuit nu are rost sa il termoizolati. Nu vad logica termoizolarii si cu polistiren dar si cu vata minerala.Am proiectat destule detalii dar in nici unul nu am folosit si polistiren si vata minerala.Ar putea sa apara probleme, si sugerez sa se foloseasca doar 1 material, dar de o dimensiune considerabila.

Buna ziua,
Doresc sa demarez constructia unei mansarde unde vor fi 3 camere, 1 baie si un hol in forma de L.Nu as vrea ca tavanele sa aiba forma capacului ci as vrea sa fie drepte.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.cum sa procedez,cum sa izolez?.Va multumesc.

Buna seara…….pt o izolatie corecta folositi vata de sticla 10 cm un spatiu de aerare 5cm alt strat de vata cu folie de aluminiu….atentie nu folositi polistiren si vata apare condens….pentru a reduce costurile folositi vata fara folie….iar folia o aplicati f usor cu ajutorul unui pistol cu capse 12-14 mm.pot orice inf sunati la tel 0728 600 258

Buna ziua.As dori sa-mi explicati izolarea corecta a tavanului.Pe tavanul de rigips vine un rand de vata minerala de 10 cm sau incep cu folie de aluminu, dupa asta urmeaza un spatiu de 5 cm de aerare, sau incep pe tavan de rigips cu folie de aluminiu, vata de 10 si spatiu de aerare de 5 cm si scanduri? Va multumesc

Cineva mi-a sfatuit ca dupa tavanul de rigips urmeaza un spatiu de 5 cm de aerare, dupa care urmeaza folie de aluminiu pusa cu partea folie in jos, vata minerala de 10 cm si scanduri.Este corect ada? Mentionez ca este o casa de parter, partea mansarda este nelocuibil(in momentul de fata, dar cine stie pe parcurs?) Cine are ceva de adeugat o ascult .Cu stima pt toti meseriasi adevarati si cinstiti.

Buna Ziua

Am si eu o intrebare referitor la izolatia unei mansarde, ideea este ca acoperisul este intr-o inclinatie ( panta ) ceea ce face ca partea dinspre peretele cel mare sa aibe undeva la 6 metri, eu vreau sa izolez mansarda dar ce fac izolez cu vata folie dupa care trebuie sa cobor cu rigipsul 3 metri mai aplic izolatie si pe rigips sau e suficient ?

Multumiri pentru preocuparile de a da informatii celor interesati, dar ar fi foarte util ca cineva de SPEIALITATE sa precizeze CLAR, ORDINEA (legala si antiincendii)de montaj: DE JOS IN SUS ORI DE SUS IN JOS a materialelor folosite pentru termoizolare.Altfel toti ne dam cu parerea.

Buna seara are cineva idee ce grosime trebuie sa aiba scandura .Eu am numai vata si pierd caldura cat ai clipi !

buna ziua.as dori o parere si un sfat daca ma poate ajuta cineva.am o casa in constructie si planseul de la pod este placa de 15 beton si as dorii sa o izolez cu lana de oaie cumparata de la cioban,dar nu stiu procesul de spalare si tratare,va multumesc

Salut.
As dori sa izolez podul in care nu vreau sa depozitezi chestii.. si vreau sa fac in felul urmator:
– folie bariera vapori peste podeaua podului
– vata minerala peste folie
– folie bariera vapori peste izolatie

Este ok cum vreau sa procedez? As putea renunta la folia bariera de vapori de acoperire a izolatiei?
Nu doresc sa pun capriori si sa fac podea peste izolatie deoarece nu voi folosi podul.
Va multumesc!

Bună ziua!
Stau de câțiva ani la etajul 2 sau mansarda a unui bloc de 2 etaje. Tavanul apartamentului este doar rigips. Am urcat cumva în pod și sunt căpriori, folie și vata.. Apoi acoperișul. Nu se poate depozita nimic nici vorba de a locui, e foarte frig, geamuri multe plus tavanul din rigips. Credeți că dacă as pune un strat de 10 cm polistiren peste vata din pod e ok?
Mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *