Categorii
Stiri

Despre plata impozitelor si taxelor locale de catre romanii care detin case, terenuri si autoturisme

Casa Dex Stiri

Plata impozitelor si taxelor locale de catre romanii care detin case, terenuri si autoturisme, pentru cel de-al doilea semestru al anului 2011, are ca termen limita data de 30 septembrie.


Pentru a beneficia de reducerea de 5-10% ( in functie de primarie), multi romani s-au grabit deja sa-si plateasca integral impozitele locale pana la sfarsitul lunii martie.

Cei care nu si-au platit pana astazi impozitele pentru aceste bunuri, pentru anul in curs, ar trebui sa se grabeasca catre directia de taxe si impozite locale, deoarece mai au cateva zile la dispozitie pentru a achita aceste dari fara sa suporte penalizari, altfel se vor plati majorari de intarziere de 2% din taxa sau impozitul neachitat la termen, calculat pentru fiecare luna sau fractiune de luna incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta.

Modalitati de achitare a taxelor locale:
– prin intermediul Sistemului National de Plata a Taxelor si Impozitelor, pe site-ul www.ghiseul.ro pentru cetatenii care locuiesc in sectoarele 2 si 6 din Bucuresti, precum si in urmatoarele localitaţi: Brasov, Cluj- Napoca, Ploiesti, Oradea, Pitesti, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Zalau, Targu Mures si comuna Luncavita.
– in numerar la sediul directiei specializate din cadrul primariei
– la oficiile postale, prin ordin de plata sau prin mandat postal.

Impozitul pentru locuinta se calculeaza in functie de numarul de camere, de localitate si de zona in care este situat imobilul.

In cazul dobandirii, construirii, instrainarii, vanzarii, modificarii unei locuinte (la fel si pentru date legate de terenuri) trebuiesc instiintate directiile de taxe si impozite locale sau departamentele fiscale din cadrul primariei. Persoanele care nu declara sau declara cele de mai sus peste termenele legale platesc amenzi intre 50 si 500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *