Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Dormitorul. Sfaturi de amenajare si decorare


dormitor alb
Fiind camera destinata odihnei si somnului, dormitorul necesita in mod deosebit conditii de igiena, comoditate si confort. Drept urmare, este foarte important sa stabilim zona de amplasare a dormitorului in spatiul casei. Cand iti construiesti casa de la zero ai posibilitatea sa alegi pentru dormitor zona cea mai izolata si linistita, departe de zgomotul strazii si de „freamatul” bucatariei sau al livingului.


In functie de suprafata camerei, dar mai ales datorita faptului ca pentru un somn odihnitor avem nevoie de aer, e recomandabil ca dormitorul sa nu fie sufocat de un mobilier masiv. Piesa principala de mobilier, evident este patul, care trebuie sa fie confortabil si sa ne asigure refacerea fizica si psihica pentru o noua zi de munca. Sunt necesare si cele doua noptiere laterale pentru obiectele marunte de uz personal, dulapuri pentru haine si lenjerie (in lipsa unui dressing). Mai pot exista, in functie de spatiu, o masuta cu doua fotolii mici, in ideea ca in dormitor se poate citi sau lucra in liniste.

La acestea se adauga elementele de decoratiuni interioare: covoare, perdele, draperii, corpuri de iluminat etc., pe care le vom alege cu grija, luand in considerare nu numai rolul lor functional, ci si cel estetic. Culoarea si textura materialelor joaca un rol important in realizarea ambiantei: covoarele moi, draperiile pe suprafete largi, care cad din plafon pana la podea, dau senzatia de liniste si intimitate.

Pentru zugravelile din dormitor sunt recomandate culori pale, odihnitoare, alese cu discernamant vis-a-vis de pozitionarea cardinala a camerei, de lumina naturala, culori care sa imbie la relaxare. Sunt de evitat culorile stridente, dure, contrastante, in ideea ca acestea ar da o nota tinereasca sau vesela incaperii.


Un decor general discret si nefragmentat, obtinut prin culori calde, invecinate, pe suprafete mari va crea armonia de ansamblu care ne va conferi starea de bine si de echilibru.
In intreaga noastra casa vrem sa avem sentimentul ca suntem „acasa”, dar in dormitor, parca mai mult ca oriunde.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii