Categorii
Retete culinare

Gem de prune, facut in casa

prune coapte pentru gem

Ingrediente:


– 10 kg de prune;
– 2 kg de zahar;
– 1 lamaie.

Mod de preparare gem de casa (de prune):

Se spala bine prunele, inlaturand coditele, apoi se despica in doua (nu in mai multe bucati!) si se scot samburii.

Se pun alternativ, intr-o cratita de dimensiuni mari, straturi de prune si de zahar. Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Trebuie amestecat periodic cu o lingura de lemn, pentru a nu se lipi.

Pentru a vedea daca este gata se pun cateva lingurite din compozitie intr-o farfuriuta si se lasa sa se raceasca. Daca, in momentul in care luam cu lingurita, compozitia nu mai este lichida inseamna ca nu mai trebuie fiert. La sfarsit, se pune zeama de la lamaie si se mai lasa sa dea un clocot.

Gemul de prune se pune fierbinte in borcane, apoi se acopera cu prosoape pana a doua zi, cand se depoziteaza in camara sau in beciul casei.

Gemul de prune este ideal pentru a umple clatitele sau pentru diverse deserturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *