Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Gem de prune, facut in casa


prune coapte pentru gem




Ingrediente:


– 10 kg de prune;
– 2 kg de zahar;
– 1 lamaie.

Mod de preparare gem de casa (de prune):

Se spala bine prunele, inlaturand coditele, apoi se despica in doua (nu in mai multe bucati!) si se scot samburii.


Se pun alternativ, intr-o cratita de dimensiuni mari, straturi de prune si de zahar. Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Trebuie amestecat periodic cu o lingura de lemn, pentru a nu se lipi.

Pentru a vedea daca este gata se pun cateva lingurite din compozitie intr-o farfuriuta si se lasa sa se raceasca. Daca, in momentul in care luam cu lingurita, compozitia nu mai este lichida inseamna ca nu mai trebuie fiert. La sfarsit, se pune zeama de la lamaie si se mai lasa sa dea un clocot.

Gemul de prune se pune fierbinte in borcane, apoi se acopera cu prosoape pana a doua zi, cand se depoziteaza in camara sau in beciul casei.

Gemul de prune este ideal pentru a umple clatitele sau pentru diverse deserturi.




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |
loading...

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii