Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Ingrijirea plantelor de interior

dracena

A venit toamna si culorile ei de vis au inceput sa schimbe infatisarea gradinii noastre. Inca ne mai bucuram de trandafiri, gladiole, craite, dalii, tufanele si crizanteme. Dar se simte in aer si un val de tristete; florile se duc rand, pe rand, frunzele se duc si ele.
Raman, insa, plantele de interior, care, bine ingrijite dau viata casei. Casa fara flori e o casa rece si trista.


Cateva plante decorative amplasate in living vor ajuta la crearea unei ambiante calde si primitoare, o floare bine plasata in camera de lucru ne poate transmite mai multa putere de munca. Unele plante sunt adevarate purificatoare ale aerului, sau sporesc umiditatea in aer, precum ficusul, filodendronul, feriga, dracena, anthurium etc.; ele isi pot gasi locul chiar si in dormitor.

Sunt de retinut cateva reguli in legatura cu ingrijirea plantelor de interior:

orhidee mov

– Plantele, ca si oamenii, au nevoie de aer curat, dar aerul rece in contact direct le dauneaza, deci bine ar fi sa facem aerisirea printr-o camera invecinata.

– Vom evita variatiile bruste de temperatura, care pot duce la pierderea bobocilor si implicit a florilor.

– Vom combate efectele nocive ale aerului uscat din casa, sau din apartament, asupra florilor prin amplasarea ghivecelor pe tavi cu pietris umed si prin pulverizarea periodica a frunzelor cu apa. Vom evita pulverizarea direct pe frunzele paroase, sau pe flori.

– Vom avea grija cum udam plantele, in general e o regula care spune ca prea multa apa e mai nociva decat prea putina.

Diffenbachia

– O alta regula referitoare la udat: udam mai rar si abundent, nu des si superficial.

– Apa cea mai buna este apa de ploaie sau zapada; in lipsa ei vom uda cu apa de la robinet, pastrata in sticle 1-2 zile si la temperatura mediului ambiant.

– Pamantul cel mai potrivit pentru plantele in ghiveci este pamantul cel mai apropiat de mediul natural al plantei. Se pot obtine amestecuri din pamant de gradina, pamant de frunze, sau turba, mranita, nisip, in functie de necesitatile plantei.

– Pe timp de iarna unele plante intra in repaus vegetativ, cand e recomandat sa fie amplasate in camere mai racoroase si sa fie udate mai rar.

– Periodic unele plante au nevoie de ingrasaminte, sau stimulente pentru inflorire, care se gasesc in magazinele autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *