Categorii
Retete culinare

Mancare de mazare cu carne de pui

mancare de mazare

Vom pregati simplu si rapid o mancarica de mazare si am rezolvat felul doi la masa de azi.


Ingrediente pentru 4 portii:
– 4 copanele de pui
– 1/2 kg mazare congelata
– 1 ceapa
– 2-3 linguri de pasta de tomate
– 1-2 legaturi marar
– 1 lingurita de zahar

Mod de preparare:
Calesc ceapa tocata marunt in 1-2 linguri de ulei, pana devine transparenta. Adaug copanelele de pui spalate si le las 5-10 minute pe foc impreuna cu ceapa. Acopar cu apa, adaug putina sare si las la fiert.
Cand carnea e aproape fiarta adaug mazarea. Mai las sa fiarba 10-15 minute, dupa care pun 2-3 linguri de pasta de tomate (dupa gust), sau suc de rosii. Potrivesc de sare, adaug lingurita de zahar si mararul tocat marunt.
Este hranitoare si alaturi de castraveciori murati, salata de rosii sau ardei copti vom avea o mancare grozava.

Sfaturi:
Eu folosesc mazare congelata; nu are conservanti, fierbe foarte repede si e dulce si gustoasa. Cu mazarea proaspata luata din piata m-am pacalit de cateva ori.
Mazarea, ca si fasolea verde se pun la fiert in apa cu sare.
Nu pun multa apa la inceput, pentru ca toate fierb repede, potrivesc consistenta sosului spre sfarsit, cand adaug pasta de tomate si ingredientele sunt fierte.

Un răspuns la “Mancare de mazare cu carne de pui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *