Muffins (Briose) cu portocala si ciocolata


Muffins, muffine, cum le zic ai casei, sunt prajiturile perfecte pentru cafeaua de dimineata.
Imi place sa le pregatesc, reteta e simpla si parfumul de portocala raspandit in bucatarie in timpul coacerii e foarte placut.

Ingrediente:
– 125 g unt
– 3 oua
– 200 g zahar
– 250 g faina
– 1 portocala
– 100 ml lapte
– 1 plic praf de copt
– vanilie
– 1 ciocolata (100 g) sau bomboane de ciocolata

Mod de preparare:
Se topeste untul si se lasa la racit.
Intr-un vas mixam albusurile spuma, adaugam pe rand galbenusurile, zaharul, untul topit, laptele, mixand in continuare.
Spalam bine portocala si adaugam in compozitia obtinuta mai sus coaja rasa si sucul. Punem acum praful de copt si vanilia si la sfarsit, faina, amestecand usor pana omogenizam.


Exista tavite cu forme speciale pentru muffins.
Ungem tavile cu unt si umplem formele pe trei sferturi. Deasupra asezam un patratel de ciocolata, sau o bomboana de ciocolata.

Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu spre mic, pana se rumenesc.

Din compozitia prezentata mai sus imi ies 3 tavite, deci 18 bucati de muffins.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.