Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Perdelele si draperiile – accesorii de interior, utile si estetice

perdea cu draperie verde

Perdelele si draperiile sunt, in cele mai multe cazuri, accesorii necesare in amenajarea interioarelor, atat din punct de vedere al utilitatii lor, cat si din punct de vedere estetic.
Utilul provine din faptul ca ne creeaza o ambianta intima in casa noastra, ferindu-ne de privirile indiscrete de afara. Totodata, perdelele si draperiile duc la cresterea confortului prin filtrarea luminii puternice de la anumite ore ale zilei.


Ca elemente de decoratiune interioara perdelele si draperiile au rolul de a intregi ambianta unei case si de a accentua stilul unei incaperi. Ca atare e nevoie sa le alegem cu mare grija.
Conteaza la fel de mult culorile, cat si materialele din care sunt confectionate, pentru a fi in acord cu mobilierul si cu destinatia camerei. Daca in camera copilului se potriveste o perdea cu imprimeuri vesele in culori vii, in dormitor este potrivita o perdea fina in culori calde si odihnitoare.

perdea cu draperie rosie

Perdelele se pot confectiona din materiale sintetice, voal, organza etc. O perdea frumoasa este o perdea cu falduri bogate, care sa curga pana in podea. Pentru a o realiza este nevoie sa ne asiguram de un metraj de trei ori mai mare decat latimea ferestrei in cauza.

Draperiile vin sa completeze decorarea unei incaperi si pot stabili culoarea de baza a acesteia, o culoare prea intensa risca insa sa provoace dezechilibrul ansamblului general.
Materialele din care pot fi ele confectionate sunt mai compacte: catifea, matase, panza de in, creton etc. O draperie trebuie sa acopere perdeaua, poate fi realizata dintr-o singura bucata sau din doua parti ce pot fi trase in lateral.

Perdelele si draperiile pot corecta anumite greseli de constructie.
Daca o fereastra este prea ingusta, o perdea bogata, care o va depasi, poate restabili echilibrul, sau daca exista doua ferestre pe un perete, ele pot fi ascunse sub o singura perdea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *