Prajitura cu mere simpla


Am preparat astazi o prajitura cu mere super buna dupa o reteta foarte simpla. Este o prajitura cu mere de post, dar e foarte gustoasa, usor de facut si se poate servi oricand.


Ingrediente:
– 20 linguri de apa calda
– 18 linguri de ulei
– 3 linguri de zahar
– 1 cub de drojdie proaspata (50 g)
– faina (aprox. 500-600 g)
– 2 kg de mere
– zahar si scortisoara pentru mere (dupa gust si in functie de dulceata merelor)

Mod de preparare:
Am spalat merele, le-am dat pe razatoare si le-am pus la calit cu zahar si scortisoara. Am potrivit cu zahar dupa gust, merele au fost cam acrisoare si am pus cam 14 linguri de zahar.


Intr-un vas mai incapator am amestecat apa cu cele 3 linguri de zahar, am adaugat drojdia maruntita si uleiul. Am lasat sa creasca drojdia cam 15 minute. Apoi am inceput sa adaug faina, amestecand, pana am obtinut un aluat care sa nu se lipeasca de degete si pe care sa-l pot intinde. L-am lasat la dospit 15-20 de minute.

Am folosit tava alba de aragaz (dimensiune 39/28 cm).
Am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu faina. Am impartit aluatul in doua, am intins prima foaie si cu grija am pus-o in tava. Am dat 5 minute la cuptorul deja incins, la foc potrivit. Dupa 5 minute am scos tava, am pus merele calite si am pus deasupra a doua foaie de aluat, pe care am intepat-o din loc in loc cu furculita. Am dat-o la cuptor pentru inca 40-45 de minute tot la foc potrivit si dupa ce s-a racit am pudrat-o cu zahar.


2 comentarii la “Prajitura cu mere simpla”

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.