Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Sfaturi pentru amenajarea camerei copilului

camere copii

Cand te hotarasti sa-ti construiesti casa ta, apare chiar din faza de proiect si camera pentru copil, chiar daca el nu a venit, inca, pe lume. Si e normal sa acorzi o importanta deosebita amenajarii camerei copilului, deoarece dezvoltarea lui armonioasa depinde in mare masura de mediul in care va creste.


Este ideal pentru copil sa aiba o camera separata. Aceasta camera, primul lui univers, va trebui sa asigure, pentru inceput, nevoile bebelusului: liniste, aer curat, temperatura corespunzatoare, la care se adauga, o data cu trecerea anilor, nevoile copilului: jocul si mai tarziu, studiul.

Deci, amenajarea camerei copilului se schimba o data cu trecerea anilor: de la patutul si masa de infasat pana la birou si calculator. Decoratiunile interioare se schimba si ele: de la jucariile de plus alese de mami si tati, la intreg designul camerei, care va semana tot mai mult cu o camera de zi, menita sa ii indeplineasca tanarului nevoile de studiu, odihna si distractie.

Amenajarea si decoratiunea interioara tin de gustul fiecaruia, dar cateva reguli de baza ar putea fi luate in seama:

– Vom zugravi camera copilului in culori pale, calde, linistitoare.

– Vom avea grija sa aiba suficienta lumina naturala.

– Vom instala corpuri de iluminat artificial in mai multe puncte: de joaca, de studiu.

– Obiectele de decoratiune interioara vor fi cat mai simple si in numar restrans. Covorul, perdelele si husa patului, atent alese din punct de vedere al culorilor si materialelor, vor fi in mare parte de ajuns. Copilul va dori in mod sigur sa isi aduca si el contributia pentru a-si crea o ambianta conform personalitatii lui: postere, desene, afise, fotografii.

– Mobilierul ar trebui sa fie multifunctional, sa nu incarce camera, sa fie dispus pe langa pereti pentru a lasa spatiu de miscare.

– In cazul in care camera va fi impartita de doi copii ar fi util sa amenajam spatii personalizate pentru fiecare dintre ei; fiecare sa aiba astfel coltul lui in care sa se simta bine, dar pentru care sa fie si responsabil. Putem realiza acest lucru prin gruparea mobilierului personal (pat, dulap etc.) sau prin amenajarea unor colturi diferit colorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *