Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Sfaturi pentru amenajarea livingului (camerei de zi)

model living

Camera de zi, sau livingul, este camera principala a unei case, camera cu functiuni multiple, unde se concentreaza majoritatea activitatilor de peste zi si unde, de obicei, se reuneste intreaga familie pentru petrecerea timpului liber.


In living se primesc musafirii, se dezvolta conversatiile, se priveste la televizor, se asculta muzica, se poate face lectura, sau se poate lucra. Tot aici se poate lua si masa la diverse ocazii.

Fiind o camera cu functionalitate complexa e bine ca inca de la constructia casei sa avem grija de spatiul pe care i-l vom acorda, precum si de amplasarea cea mai buna in raport cu celelalte incaperi ale casei.
Apoi, foarte importanta este si amenajarea interioara a livingului. Este preferabila alegerea unui mobilier simplu, desfasurat in special pe orizontala, care sa ne lase impresia de largime si spatiu.

Activitatile variate ce se deruleaza in camera de zi necesita delimitarea unor spatii distincte in living.

Acestea ar putea fi:

– Spatiul de destindere. Amenajat cu canapea, fotolii, masuta, acesta poate fi considerat loc de ralaxare si de primire a oaspetilor. Pentru a ne crea o ambianta placuta e bine sa fie amplasat intr-o zona ferita de circulatie, linistita, luminoasa, eventual langa fereastra ce da spre gradina casei.

– Spatiul de distractie. Aici se pot amplasa televizorul, aparatele muzicale etc. Vom alege un colt mai izolat, pe care il vom dota in asa fel incat distanta pana la ecran sa fie optima pentru noi, iar imaginea sa fie vizibila din mai multe unghiuri.

– Spatiul de lectura, eventual de studiu, sau de lucru. Are nevoie de liniste, izolare si o dotare specifica, deci trebuie amenajat ca atare: birou, calculator, o mica biblioteca etc.

– Spatiul pentru servirea mesei (ocazional). Se poate realiza cu masa si scaune rabatabile, asezate, daca e posibil langa peretele dinspre bucatarie, pentru economie de miscare si nu in centrul livingului.

Cum putem delimita aceste spatii?

Daca ne preocupa acest lucru inainte de constructia casei, putem apela la diverse elemente arhitectonice, de exemplu se pot realiza zone pe diferite trepte, oricum o discutie cu arhitectul care ne face proiectul casei va fi binevenita si ne va da mai multe idei.

Alte metode care s-ar putea folosi pentru realizarea spatiilor distincte ar fi: delimitarea zonelor pe podea prin diversificarea materialelor de constructie (parchet, gresie, etc), alternarea culorilor sau prin gruparea mobilierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *