Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Suc de rosii pentru iarna


suc de rosii




Cum aveam in casa vreo 10 kg de rosii de gradina, mari si coapte bine, o frumusete, m-am gandit, cu oarece teama, la inceput, sa fac suc de rosii cu ajutorul storcatorului de fructe si legume.
Mi-am dat seama ca nu este chiar asa de greu, cum credeam. Si mi-a iesit un suc cu o culoare superba si gust de rosie proaspata, de departe mult mai bun decat sucul de rosii din magazine.
Iata cum am procedat:


Ingrediente:
– 6 kg rosii, am ales rosiile cele mai coapte
– 2 linguri sare grunjoasa
– 2 linguri zahar

Modul meu de preparare:
Am spalat rosiile, le-am curatat de pielite (s-au curatat foarte usor, fara sa le oparesc), le-am taiat felii si le-am dat prin storcatorul de fructe. Astfel s-au separat semintele.
Resturile ramase in storcator le-am mai dat printr-o sita deasa. Toata pulpa de rosii si sucul rezultate le-am pus intr-o cratita cu fund dublu pe care am pus-o la fiert, dar nu direct pe flacara aragazului, ci cu o tabla sub ea.
Am lasat sa fiarba la foc potrivit, am cules spuma de deasupra si am amestecat din timp in timp. A fiert cam doua ore. Cam dupa o ora de fierbere am adaugat sarea si zaharul.
Borcanele le aveam spalate si incalzite in cuptor. Am pus sucul de rosii fierbinte in borcane, le-am strans capacele si le-am invelit intr-o patura, unde le-am lasat sa se raceasca lent, pana a doua zi, dupa care le-am aranjat in camara.




Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |
loading...

Comentarii

Linkuri

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii