Suc de rosii pentru iarna


Cum aveam in casa vreo 10 kg de rosii de gradina, mari si coapte bine, o frumusete, m-am gandit, cu oarece teama, la inceput, sa fac suc de rosii cu ajutorul storcatorului de fructe si legume.
Mi-am dat seama ca nu este chiar asa de greu, cum credeam. Si mi-a iesit un suc cu o culoare superba si gust de rosie proaspata, de departe mult mai bun decat sucul de rosii din magazine.
Iata cum am procedat:


Ingrediente:
– 6 kg rosii, am ales rosiile cele mai coapte
– 2 linguri sare grunjoasa
– 2 linguri zahar

Modul meu de preparare:
Am spalat rosiile, le-am curatat de pielite (s-au curatat foarte usor, fara sa le oparesc), le-am taiat felii si le-am dat prin storcatorul de fructe. Astfel s-au separat semintele.
Resturile ramase in storcator le-am mai dat printr-o sita deasa. Toata pulpa de rosii si sucul rezultate le-am pus intr-o cratita cu fund dublu pe care am pus-o la fiert, dar nu direct pe flacara aragazului, ci cu o tabla sub ea.
Am lasat sa fiarba la foc potrivit, am cules spuma de deasupra si am amestecat din timp in timp. A fiert cam doua ore. Cam dupa o ora de fierbere am adaugat sarea si zaharul.
Borcanele le aveam spalate si incalzite in cuptor. Am pus sucul de rosii fierbinte in borcane, le-am strans capacele si le-am invelit intr-o patura, unde le-am lasat sa se raceasca lent, pana a doua zi, dupa care le-am aranjat in camara.


2 comentarii la “Suc de rosii pentru iarna”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.