Categorii
Gradina

Trandafirul japonez

trandafir japonez

Trandafirul japonez este o floare perena originara din China, Japonia sau India. Denumirea latina este hibiscus rosa simensis. Este o floare de apartament, insa din mai pana in luna octombrie putem sa o tinem si in balcon sau in terasa. Trandafirul japonez este spectaculos prin multitudinea de culori pe care le au florile lui: rosu, cyclamen, alb, galben, portocaliu.


Plantare si ingrijire trandafir japonez

In lunile de iarna, trandafirul japonez trebuie asezat intr-un loc semiumbros, iar vara cat mai aproape de razele soarelui pentru a ne bucura de o inflorire bogata. Daca in lunile de vara il tinem la umbra el va arata bine ca aspect insa nu va face boboci. Trebuie udat frecvent, fiind o floare care iubeste apa in abundenta. Pamantul trebuie bine fertilizat cu ingrasamint lichid sau batoane fertilizante, o data la 2-3 luni.
Ingrijirea trandafirului japonez implica taierea in fiecare primavara a lastarilor, pentru a obtine astfel forma pe care ne-o dorim. O coroana bogata, cu ramuri dese, ii schimba total aspectul.
Ghiveciul trebuie schimbat o data la 3 ani sau chiar mai des daca vedem ca trandafirul este prea dezvoltat.

Inmultire trandafir japonez

Hibiscus rosa simensis se inmulteste prin butasi. Astfel, primavara, cand taiem lastarii pastram pe cei mai vigurosi si ii punem intr-o sticla cu apa in dreptul unei ferestre. Peste cel mult 2 luni o sa vedem deja radacini dezvoltate, moment in care plantam butasul intr-o glastra cu pamant bine ingrasat.
Este bine de stiut ca trandafirii cu flori galbene sunt cei mai greu de inmultit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *