Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Armonizarea culorilor in amenajarile interioare


dormitor alb
In momentul in care ne gandim sa ne amenajam sau sa ne reamenajam casa e foarte important sa tinem cont de tehnica imbinarii culorilor pentru a crea o armonie coloristica echilibrata.
Aceasta armonie coloristica poate fi monocroma – combinatie de nuante ale unei singure culori, sau policroma – combinatie de mai multe culori.
In general, in amenajarea interioarelor apar minim trei culori: culoarea mobilei, culoarea tapiteriei la care se adauga culoarea obiectelor de decor. Dar nu trebuie sa uitam fondul pe care acestea se detaseaza, adica culorile peretilor si al podelei.


O armonie coloristica echilibrata va asocia intotdeauna o culoare rece cu una calda.

O culoare privita singura are alta valoare fata de aceeasi culoare asociata cu o alta. De exemplu aceeasi nuanta a culorii gri va parea mai intunecata pe un fond alb decat pe un fond negru. Aceeasi nuanta de roz va straluci pe un fond negru, dar va fi insignifianta pe un fond alb.

Putem schimba proprietatile unor anumite obiecte prin culoare. Astfel, un ghiveci obisnuit de plastic este un obiect util, un ghiveci colorat devine un obiect de decor, o cuvertura de pat de culoare albastru deschis are proprietatea de a relaxa, una rosie are proprietati de decorare.


Aceeasi culoare are un efect pe intindere orizontala si cu totul alt efect pe verticala. Astfel, la culorile inchise, precum si la culorile vii se poate apela mai usor la dispunerile pe orizontala, canapea, pat, podea, decat pe verticala.

Si sa nu uitam ca oricat de mult ne-ar placea o culoare si oricat ar fi ea de frumoasa devine obositoare, chiar iritanta daca o vom folosi pe suprafete mari.
Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii