Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Covoare, carpete, mochete. Sfaturi practice

amenajare living

Design-ul si-a facut loc serios si in domeniul confectionarii covoarelor, carpetelor si mochetelor. Si e normal, deoarece, covoarele au un rol foarte important in amenajarea si decorarea interioara a unei case, atat prin utilitate, cat si in definirea personalitatii unei incaperi.
S-a imbogatit gama de culori si desene, dar si gama de materiale folosite. Gasim covoare uni, sau indraznet colorate, cu desene abstracte, geometrice, florale, cu fire lungi, drepte, rasucite, de lana sau matasoase, chiar si covoare din blana. Important este sa alegem din multimea de oferte textura si culorile care se potrivesc mai bine pentru casa noastra, in functie de destinatia camerelor, de mobilier, de podele si pereti.


Ideala pentru camera copiilor mi se pare mocheta. Intr-o camera mobilata in culori vesele si vii o mocheta uni va crea o unitate vizuala agreabila. In plus, daca va acoperi integral podeaua va asigura o mai buna izolare fonica si va fi mai usor de intretinut.

Cateva sfaturi pentru alegerea si asezarea covoarelor:
– nu e recomandat sa amestecam stilurile covoarelor
– daca nuanta podelei este inchisa la culoare vom alege covoare de culoare deschisa
– desi e dificil, putem alatura doua covoare diferite daca in unul dintre ele regasim un element de decor din celalalt
– intr-o incapere mai mare putem avea mai multe covoare daca ele vor crea un ansamblu armonios din punct de vedere al culorilor, texturii si dimensiunilor cu ambianta generala
– intr-o camera mica nu este indicat sa avem mai multe covoare mici, unul mare va da impresia de largire a spatiului
– covoarele cu chenare vizibil contrastante cu fondul micsoreaza incaperea
– in cazul covoarelor de dimensiuni mici culorile ar trebui alese apropiate de cele ale parchetului pentru a da continuitate spatiului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *