Categorii
Utile

Cum ne pregatim casa pentru iarna

iarna cu brazi

E adevarat ca iarna are farmecul ei si ca multi dintre noi asteptam cu “infrigurare” prima zapada. Dar iarna aduce cu ea si frig si viscol si umezeala si atunci ne ducem cu gandul la confortul si caldura caminului. Si daca vrem sa ne fie bine si cald in casa cand afara e ger, trebuie sa ne ocupam din timp de pregatirea casei pentru iarna.


Vom incepe cu acoperisul. Daca locuiesti la casa trebuie sa stii ca zapada cazuta din abundenta provoaca alunecari care pot fi periculoase atat pentru proprietarii casei cat si pentru trecatori. Parazapezile sunt o solutie in protejarea spatiului din jurul casei. In functie de sistemele de fixare, acestea pot fi atasate pe orice fel de acoperitoare: tabla, tigla de metal, tigla de argila etc.
Si pentru a nu strica designul exterior al casei le putem alege in nuante apropiate de culorile acoperisului, ale burlanelor, jgheaburilor sau ale fatadei.

Vom verifica instalatiile de caldura. Inainte de instalarea serioasa a iernii e bine sa verificam centrala, caloriferele, sobele, cosurile, aerotermele, intr-un cuvant, tot ce tine de sursele de caldura trebuie sa functioneze. Daca locuim intr-o casa incalzita cu centrala pe lemne, bricheti sau peleti, ne vom face provizii din timp. Lemnul de foc este mai ieftin vara decat iarna si in plus, are timp sa se usuce.

Vom verifica ferestrele. Ramele vechi de lemn nu mai izoleaza bine casa si astfel se pierde multa caldura. Ferestrele de termopan, chiar daca nu ne plac unora dintre noi, sunt mai etanse, izoleaza mai bine si pastreaza caldura mai mult timp in casa. Exista si posibilitatea de a izola ferestrele cu banda de burete adeziv sau cu pernute, care alese cu grija pot fi chiar elemente de decor.

Vom verifica usile. Usile trebuie sa se inchida bine pentru a nu se forma curenti de aer rece, periculosi in orice anotimp, dar in special in anotimpul rece.

Vom face schimbari in dulapuri. Vom pune bine imbracamintea de vara si vom aduce in fata imbracamintea si incaltamintea groasa pentru iarna, cu care ocazie vom stabili si daca este nevoie sa o mai completam.

Vom inlocui pilotele si lenjeriile de pat subtiri cu altele mai groase potrivite sezonului rece.

Vom inlocui si covoarele cu unele mai groase, daca e cazul.

Chiar si obiectele de decor pot da senzatia de caldura daca sunt alese in nuante de rosu sau portocaliu.

Un răspuns la “Cum ne pregatim casa pentru iarna”

buna ziua ! m-ar interesa m-ai multe idei de sobe de incalzit , pe lemne , pe gaz s-au [si] curent , dar care sa fie si ieftine de cumparat s-au de facut . va multumesc si astept raspuns !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *