Categories
Intrebari de la cititori

Cum se izoleaza cel mai bine sub sapa?

Buna ziua. Cu ce se izoleaza cel mai bine sub sape. E gata constructia casei la rosu si urmeaza sa punem sapele prin camere. Cu ce izolam sub ele la parter?


E nevoie de izolarea sapelor de la etaj? Sau la etaj putem turna sapa direct pe placa de beton?

In afara de polistiren mai exista si alte solutii de izolare pentru sape?

Intrebare de la Claudiu, pe adresa redactiei: Cum se izoleaza cel mai bine sub sapa?

14 răspunsuri la “Cum se izoleaza cel mai bine sub sapa?”

polistiren extrudat. de 3 sau de 5 grosime.
sa nu cumva sa pui polistiren expandat, ca nu e bun sub sapa. Ala se foloseste la izolarea peretilor
la etaj nu stiu ce sa zic, dar nu cred ca mai trebuie vreo izolatie.
extrudat la parter si cam atat

Depinde de cati bani vrei sa arunci pe o izolare sub sapa.
Eu am pus p[olistiren extrudat de 2 cmm.acum am ajuns la montarea parchetului si regret.indiferent ce ai face tot tine rece sapa.
As proceda in felul urmator:As pune carton bituminos, apoi as turna sapa.(
este importanta ruperea termica dintre pamant si sapa).La montarea parchetului as pune un polistiren extrudat de 2 cmm.acolo e foarte imporatant.

salut.blocul in care locuiesc este izolat ex cu polistiren 5 cm iar int cu vata minerala plus rigips inentionez sa pun inca un strat de 10 cm se merita?

polistiren extrudat, grosimea se stabileste in functie de grosimea sapei….la etaj este o cheltuiala inutila…..

salut.am o casa din lemn model sandwich cu polistiren extrudat la exterior 2 randuri de 5cm intercalat (10 cm).la interior alt rand de 5cm +15cm vata minerala, peste toate astea gips carton casa are 6 m latime si 9 m lungime partier +mansarda ,termopane etc (am investit in materiale calde ).incalzirea pe timp de iarna as dori sa o am de la cazan cu gazeificare model viessmann prin pardoseala de la partier si radiatoare la etaj .nu stiu ce putere tb sa aiba cazanul (kw)si care ar fi costul accesoriilor pt instalarea acestui tip de cazan ,am aflat ca mai trebuiesc supape ,pompe etc materialele pt incalzirea in pardoseala si radiatoarele deja le am cumparat ,banii de centrala am 100mil.dar nu stiu ce mai tb pe langa asta in afara de manopera?ajutati ma va rog .multumesc

copii se pare ca vorbiti prostii ,pentru izolatie fonica,termica si hidro este INTICATA zgura rezultata din din procesul obtinerii otelului si fontei,este cea mai buna.

si inca ceva in occident nu se mai foloseste poliesterul ca placare exterioara,ei au alta metoda.Care?S.Simplu si eficient,zidaria se face dubla,iar intre zidarii se placheaza cu polistiren,se realizeaza si camera de aer care are protecie fonica si protectia termica.

Dacă la parter se montează polistiren expandat și mai pui și plasă de armare, ar fi indicat să mai scoți un ban din buzunar și să montezi și țevile de încălzire în pardoseală. Asta pentru a nu mai umbla pe acolo.

Buna! Spuneti-mi va rog ce se mai poate face la casa noastra? Casa e fara beci. A umplut cu pamant a tunat ciment iar acum am vrut sa facem izolatia sub sapa cu cv ca ampora plasa sarma si sapa. Cineva nu ne-a intrebat si a turnat direct sapa. Cum o mai putem izola? Casa e 200 m de o balta. Multumesc!

Francisc in ianuarie 28th, 2013

copii se pare ca vorbiti prostii ,pentru izolatie fonica,termica si hidro este INTICATA zgura rezultata din din procesul obtinerii otelului si fontei,este cea mai buna.

Peste zgura si sub parchet ce trebuie sa pun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *