Fasole verde pentru iarna

fasole verde la congelator

Cautam fasole verde cat mai proaspat culeasa, cruda, fara ate. Cel mai simplu si sanatos mod de a pastra fasolea verde pentru iarna, fara conservanti, este congelarea. Isi va pastra gustul si proprietatile pentru mai bine de 6 luni.


Cum procedez eu:
Curat tecile de fasole, le spal si le rup ca pentru ciorba sau mancare. Intr-o oala pun apa la fiert si cand clocoteste adaug fasolea si o las 10-15 minute sa se opareasca. Tecile se vor inmuia putin, numai bine cat sa se aseze in pungile de plastic.
Scot fasolea intr-o tava cu spumiera, o las sa se raceasca bine si o asez in pungute potrivite ca marime, pe care le aranjez in congelator.
In momentul in care vreau sa o gatesc nu e nevoie sa o decongelez din timp.
In cazul in care am dezghetat-o trebuie neaparat sa o pregatesc; nu este recomandat sa se congeleze din nou.


Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.