Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Intretinerea covoarelor

design interior living

S-au dus vremurile covoarelor batute si spalate pe batatorul de covoare, sau iarna pe zapada. In mare parte. Avem acum la dispozitie fel de fel de solutii speciale pentru curatat covoare, aspiratoare care nu numai ca aspira, dar si spala in acelasi timp. In plus, nici covoarele nu mai sunt asa de grele incat sa fie nevoie de doua persoane care sa le aseze pa batator.


Dar uneori putem incerca si metode mai vechi, care chiar dau rezultate:
– Improspatarea si inviorarea culorilor se poate face cu un prosop de bumbac imbibat in solutie de apa cu terebentina (2 cincimi terebentina), sau pur si simplu apa cu otet
– Covoarele plusate, ca si cuverturile se pot curata cu apa calduta in care am dizolvat amoniac (1-2 linguri de amoniac la litrul de apa)
– Petele de grasime se scot presand locul respectiv cu fierul de calcat bine incins peste o bucata de hartie, daca este o pata veche o pudram cu talc sau bicarbonat de sodiu si punem sub ea o carpa groasa pentru a absorbi grasimea
– Petele de cerneala, dupa ce sunt absorbite cu sugativa se curata cu lapte cald, cu o carpa moale
– Petele de bauturi alcoolice se curata cu o carpa imbibata in apa calda cu detergent
– Petele de ceai, cafea, cacao cu amestec de apa calduta cu glicerina

Era placut, totusi iarna sa cureti covorul in zapada, si mai ales ce placut era mirosul de proaspat din casa… simteam cum se apropie sarbatorile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *