Categorii
Utile

Obiecte electrocasnice. Intretinerea frigiderului

Folosirea si intretinerea corecta a frigiderului ii asigura acestuia o viata mai lunga, iar pe noi ne ajuta sa facem economii la factura de plata a curentului electric.


Cateva sfaturi:
– Este foarte importanta locatia unde va fi amplasat frigiderul. Se recomanda ca locul ales sa fie intr-o incapere cat mai racoroasa, sa nu aiba in preajma lui surse de incalzire, precum sobe, calorifere, masini de gatit, radiatoare. Camera respectiva sa fie bine aerisita si frigiderul sa nu fie expus direct in bataia razelor de soare.

– Intre perete si spatele frigiderului e bine sa fie o distanta de cel putin 10 cm.

– Deasupra lui nu trebuie sa depozitam nimic si nici sa il acoperim cu mileuri.

– Nu vom supraaglomera frigiderul acoperind in intregime rafturile cu alimente, este necesara circulatia aerului in interior pentru o racire adecvata.

– Nu vom introduce alimente fierbinti sau calde in frigider, ci numai dupa ce au ajuns la temperatura camerei.

– Vom depozita alimentele in vase inchise sau ambalate in folie de aluminiu sau celofan.

– Vom avea grija ca usa sa se inchida bine, vom incerca sa o tinem deschisa cat mai putin timp posibil si vom evita deschiderile repetate.

– Vom seta temperatura conform anotimpului, maxim pe timp de canicula si minim in anotimpurile reci.

– Vom dezgheta frigiderul periodic. Zapada si gheata depuse in strat prea gros vor reduce eficienta aparatului, ceea ce va duce la un consum mai mare de energie.

– Vom scoate frigiderul din priza inainte de a-l dezgheta si curata. Nu vom folosi obiecte ascutite si nici surse de caldura pentru a inlatura gheata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *